Ford Sierra: Sierra 2.0 met slechte stationairloop

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Probleempje voor de "oude" ford technici. Deze auto is eigenlijk de moeite niet meer waard om tijd aan te besteden, maar de eigenaar wil nog geen afscheid nemen.Dus is ons gevraagd eens naar zijn klacht te kijken.

Deze auto loopt stationair niet mooi rond, en bij de 4-gastest heeft deze 8% O-2 en de overige waarden zijn bijna niks. Verbrandingswaarde veel te laag en lambda-getal van 1,70.

Stationair omloopklep werkt wel gewoon en ook is er met bv remmenreiniger geen reaktie te vinden bij het inlaat (pakking?) spruitstuk. We vermoeden tocg valse lucht, maar wellicht kent iemand dit en is dit een bekent kwaaltje?

Grootste probleem dat de beste man eigenlijk heeft is dat de motor na afremmen regelmatig afslaat. En dus dachten we ook aan de rembekrachtiger, maar die lijkt ook niet de oorzaak.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (185) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Sierra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (15) PRO, 17 jaar geleden

Misschien spanning eens een poosje er af halen. Heb dit ook als eens meegemaakt met een Sierra die stil viel.

Edje Raketje (0), 17 jaar geleden

Zit er een scheurtje in het slangetje van de carterventilatie die tussen uitlaatvoorpijp en motorblok zit ?
Of de lambdasonde is kaduuk.

Siem Bijman (185) PRO, 17 jaar geleden

Spanning eraf verergerde het probleem Arjan. Lambda gaf arm aan en dat was ie ook Edje.

Maar gelukkig hebben we vrij snel de Map-sensor gechecked en die werkte niet goed. Maandag een gebruikte ophalen (nieuw meer dan 200 euro!!) en dan denk ik dat het weer redelijk is afgelopen met dit beestje. Jongens, bedankt voor de reakties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Sierra of stel zelf een nieuwe vraag.