Ford fiesta 1.1i: startproblemen

Bouwjaar: 1995

Ik heb sinds twee weken startproblemen. De startmotor draait goed rond, maar de motor geeft het merendeel van de pogingen geen teken van leven. Soms pakt de motor direct op, soms pas na 15 keer starten, soms helemaal niet. Als de motor eenmaal loopt(soms door aan te slepen), dan ook geen problemen meer. Intussen is de startmotor gereviseerd en het brandstoffilter vervangen. Bij de garage hebben ze hem nog twee dagen gehouden, en gaf 'ie geen startproblemen meer. Echter na een ritje van vijf minuten en een uurtje stilstaan weer geen teken van leven in de motor te krijgen. Heeft iemand enig idee wat er nog meer aan de hand kan zijn?

Sander10748

Geplaatst door Sander10748 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 20 jaar geleden

hallo sander.


het komt vaak voor dat de bdp-gever een te lage spanning afgeeft tijdens het starten..

die moet tijdens het starten meer dan 1,2 volt zijn.zoniet,dan vonkt de onsteking niet.

ga ff met die informatie naar de garage trug,en laat het ff meten.

het is soms nogal temperatuur afhankelijk.

ze kunnen dan iets van het pasvlak van de bdp-gever afhalen,zodat die dichter bij het vliegwiel komt,en meer spanning levert

zie ook eerder post's in dit forum..moet je ff zoeken naar soortgelijk onderwerp...

succes

niels

Sander10748 (0), 20 jaar geleden

Sorry voor deze late reactie! Alsnog bedankt voor je tip! Helaas zat het niet in de BDP-gever. Waar het wel in zit is nog steeds niet boven water... Er is intussen van alles geprobeerd. Ik heb zelf iets te weinig verstand van autotechniek om er echt iets zinnigs over te zeggen, maar het meeste had te maken met het brandstofinjectiesysteem. Het vreemde is dat 'ie het steeds een paar dagen doet als er iets is aangepast, waarna het weer van voor af aan begint. Deze week gaat 'ie naar de ford-dealer om m.b.v. de computer alles uit te lezen, wellicht dat dat uitkomst biedt.

Wanneer we de oplossing hebben gevonden laat ik het nog wel weten!

Sander10748 (0), 20 jaar geleden

en nogsteeds niets.... geen foutcodes bij de forddealer. En weer heeft 'ie het vier dagen gedaan, en vervolgens weer niet meer. Wij (en onze garage) worden langzamerhand gek, het duurt nu al een maand!

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Word het signaal van de bdp sensor niet verstoord door de startmotor omdat de draad van de sensor daar te dicht langs loopt probeer de draad zo ver mogelijk van de startmotor weg te leggen.

Hans

Sander10748 (0), 20 jaar geleden

Daar ben ik weer. Onze garage weet het ook niet meer, en stuurt ons door naar de ford-dealer. Bij de ford-dealer wisten ze na minder dan een uur onderzoek te vertellen dat de injectornaald blijft plakken (waarom nu ineens wel en twee weken geleden niet?). Vervolgens hebben ze reiniger toegevoegd, en inderdaad, hij deed het weer. Met de nadruk op DEED. De volgende dag was het helaas weer voorbij met de pret. Same old story..

Hans: de draad van de bdp sensor ligt zo ver mogelijk weg, maar dat werkt ook niet.

Wie heeft er zin in een leuk hobby-projectje?

Sander10748 (0), 20 jaar geleden

By the way, ze willen bij ford wel een nieuwe injectiemodule monteren, maar dat moet dan wel +/- 800 eurotjes gaan kosten, en dat vind ik toch een beetje veel voor dit autotje.

raf_vorsselmans (0), 19 jaar geleden

Probeer het volgende eens: als je niet meer gestart geraakt na een 4-tal dagen. haal dan de de naftstop eens uit je benzine tank. probeer hem dan nog eens te starten. het kan zijn dat de benzinetank vacuum gezogenwordt door een te slechte luchttoevoer naar de benzinetank.

Sander10748 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Probleem is intussen gelukkig verholpen. Injectiesysteem bij een demontagebedrijf vandaan gehaald, voor +/- 100 euro geloof ik, die erin geplaatst, en weg probleem.

Dat van die vacuumtrekkende tank herken ik trouwens wel, je hoort de lucht er inlopen op het moment dat je de dop eraf trekt. Maar dat levert gelukkig tot nu toe nog geen problemen op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.