Ford Focus: Temperatuur Ford Focus 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De koelvin slaat aan bij koude motor na al een paar km. De temp meter loopt op, echter pas bij hoge snelheden boven de 100ku. Deze staat dan rechts van het midden en is onstabiel. Schommelt iets en schiet soms terug naar normale waarde bedr. temp., iets links van het midden. Mechanisch gaat alles goed, motor wordt niet te heet, vloeistof op peil, klep gaat voelbaar open. ANWB heeft met comp gemeten en wat bleek, werd een temp van 140graden aangegeven, terwijl motor nog beet te pakken was en ongeveer geschat 70 graden had moeten aangeven. Temp meter/comp geeft dus een waarde door die niet klopt. Zender in kop vervangen, geen resultaat. Alvorens ik de Ford dealer erop loslaat, gaarne een reactie. De Ford dealer zal waarschijnlijk stap voor stap van alles gaan vervangen, dus......... Het gekke is, dat in files de vin wel aanslaat, maar de temp meter netjes links van het midden blijft, ook bij lang wachten.

Frans42

Geplaatst door Frans42 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

john05 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je de cilindekop themprastuursensor
op moment vastgezet
bij sommige modellen is dat noodzakelijk

2 heeft auto airco als je de stand voorruit ontwaseming inschakeld werkt de airco automatisch mee
waardoor ventilator gaat lopen

robert10078 (0), 16 jaar geleden

De temp. meter loopt bij de Focus vanaf de koude start razendsnel (binnen 1-2 km) schoksgewijs op naar het midden, en blijft daar dan, ook bij langdurig (in de hitte) filerijden o.i.d. Loopt niet op en zakt ook niet terug. Koelfan slaat wel aan. Ik denk dat het in het instrumentenpaneel zit (is een zwakker punt van de Focus).
Helaas kun je niet één instrumentje vervangen, alleen het complete paneel.

Vreemd is dan wel dat de koelvin bij koude motor al aanslaat...

RaliasR (0), 16 jaar geleden

ik zou John zijn suggestie eerst proberen op te volgen en naar de garage gaan om die temperatuursensor na te laten kijken
en om eens te kijken of er foutcodes zijn. hoeft denk ik niet veel te kosten als je specifiek de uit te voeren werkzaamheden
aangeeft.

Frans42 (0), 16 jaar geleden

Wordt er met "moment vastgezet" bedoeld met een momentsleutel of.....?
Deze is vervangen door een automonteur, dus....
Omdat ik steeds meer het idee krijg, dat het iets met software is, ga ik binnenkort naar de garage. De auto loopt namelijk perfect, ook bij warm weer, loopt nooit heet, lekt niet enz....Mechanisch zit het allemaal wel goed denk ik. In ieder geval bedankt voor de hulp en ik zal bij de garage het probleem specifiek aangeven, zonder al te betweterig over te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.