Ford FOCUS: Trillen bij accelereren in alle versnellingen!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: FYDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Mijn auto moest voor de APK een paar weken geleden, er is toen het volgende aan gedaan t.w.: links andere gebruikte remklauw (de oude was versleten, rechts was al vervangen); links en rechts nieuwe remblokken; nieuwe onderste draagarmen FEBI; andere velgen en banden met nieuwe banden (gebalanceerd) en kwam door de APK!

Nu het probleem, voor dat ik hem naar de APK bracht reed de auto super lekker (stil, soepel en geen trillen), maar nu na de APk keuring, trilt hj bij optrekken in alle versnellingen, bij een constante snelheid ook hoge 130-140 km per uur niets aan de hand, auto maakt ook wel meer lawaai tijdens het rijden en tijdens het nemen van oneffenheden hoor ik bonken van het onderstel en ook bij het uit de bocht komen, de geluiden lijken het sterkste van links te komen, maar kan ook zijn om dat ik aan die zijde zit en het dan van die zijde beter hoor! Is echt van een heerlijke auto een auto geworden waar ik niet lekker meer in ga rijden, trillen, bonken, meer lawaai, etc.!

O ja de katalysator is ook aan vervanging toe, heel erg roestig, maar kwam er nog wel mee door de APK wel moest hij een loszittende beugel van kat verwijderen i.v.m. APK afkeur, dus die hangt nu gewoon tussen spruitstuk en middendemper, zit wel goed vast!

RA RA wat kan dat zijn???

Alvast bedankt voor reacties!

Groet!

bert1927

Geplaatst door bert1927 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

firedriver (60), 8 jaar geleden

Raar maar waar, een Focus van een collega had het ook, ze dachten dat het aan zijn vliegwiel lag maar het lag aan zijn zwakke batterij, naar het schijn kwamen die trillingen van zijn alternator omdat deze te hoog ballast werd door een verzwakte batterij, probeer eens een andere in te steken van een andere wagen, hou rekening met zijn radiocode, als je deze nog ken is dat geen probleem, kan zijn ????? gr.

kaleido 1 (1620) PRO, 8 jaar geleden

Waarom niet terug naar de reparateur , of was dit de bekende FastF...
Draagarmrubbers te slap , vast gedraaid toen de wielen nog naar beneden hingen , alles onder spanning ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.