Ford Ford Transit 2.5D: UitlezenABS met Snap-on scanner

Bouwjaar: 2005

We hebben hier een Ford Trannsit met een brandend abs-lampje.Met de scoop gemeten dat de linker achter sensor niet meedeed.Er bleek een hoop ijzerslijpsel op te zitten en na schoonmaken kwam er wel een keurig sinussignaal.

Maar met onze Snap-on scanner kunnen we deze auto niet uitlezen, terwijl we wel de Ford-sleutel hebben.Is er iemand die hier mee werkt die het wel voor elkaar krijgt om het lampje uit te krijgen? Of is dit alleen speciaal Ford?

gr, Sam

sambijman

Geplaatst door sambijman (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sambijman (0) PRO, 18 jaar geleden

Ook bij de dealer krijgen ze geen communicatie met de abs-computer.Auto is nu terug en we gaan hier eerst maar eens wat bedrading en stekkers controleren.Iemand een tip waar deze storing van kan komen?Computer wellicht stuk?Vreemde is dat zowel het abs-lampje brandt als ook het remvloeistofnivo-lampje.

tinus11482 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb je de zekering van de abs al gecontroleerd?

sambijman (0) PRO, 18 jaar geleden

Zitten een aantal zekeringen voor in.Die allemaal goed zijn.De zekering die jij bedoelt Tinus is dat de 50 ampere zekering onder de motorkap bij de akku? Ook deze is goed.
we hebben de bedrading gvolgd en het blijkt dat als we de (half)ronde 8-polige stekker, ook bij de akku, lostrekken de beide lampjes uit gaan.Halen we de stekker van het abs-blok los, blijven ze gewoon branden.Het zit daarom vrees ik of in de abs-pomp of in de computer.Ook commmunicatie betreffende het motormanagement gaat niet.Dat duidt op een computerprobleem lijkt mij.Weet je btw ook waar die zich bevind?Kunnen we daar ook bedrading nog eens van checken.

sambijman (0) PRO, 18 jaar geleden

Auto naar dealer gebracht en die kwamen tot geen andere conclusie dan dat de abs computer stuk zou zijn.Is een nieuwe besteld.

sambijman (0) PRO, 18 jaar geleden

Nieuwe computer en eea funktioneert weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.