Ford FOCUS: uitvallen instrumenten paneel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: G8DB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo. Sinds een paar dagen valt het instrumenten paneel soms uit. De motor gaat dan stationair lopen en gas geven heeft geen zin. Echter na een klein tikje op het dashboard gaan alle meters weer in normale positie. Nu heb ik reeds het paneel verwijderd en de achterzijde ( printplaat ) schoongemaakt. Nu is mijn vraag: moet aan de kant waar de wijzers zitten de printplaat ook worden schoongemaakt? En kan ik deze zonder probleem demonteren?

henko

Geplaatst door henko (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (230), 8 jaar geleden

Concentreer je vooral op de stekkers waarmee de printplaat aan de rest van de auto vast zit: die geven de meeste kans op contactproblemen. Afhankelijk van het type stekker kan soms de contactdruk herstellen met een naald voor langere tijd helpen.

henko (0), 8 jaar geleden

Hallo heino

bedoel je de stekker die rechtstreeks op de printplaat zit? (Met die kleine gouden pennetjes)

henko (0), 7 jaar geleden

Een kleine update. Ging na schoonmaken printplaat super. Geen problemen. Maar na 1 keer de radio iets harder, gelijk weer storing. Wie heeft nog een oplossing?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.