Ford 0: USA BUS ombouw Scorpio 2.9L v24 V6 BOA + electr.Automaat + Overd

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9L v24 V6 BOA

Hoi ik heb voor mijn allerbeste vriend en sleutelmaatje speciaal een account aangemaakt aangezien hij niet supergoed NL kan (Kenia), maar echt heel veel weet van auto's. Oa. door mijn eigen auto knutsel verleden weet ik zelf ook aardig en snap ik al snel ingewikkelde verhalen etc.
Door 2tal zware rugoperaties kan ik helaas zelf niks meer, diezelfde vriend repareert altijd alles voor mij en ben hem enorm dankbaar. Daardoor wilde ik wat voor hem terug doen, hij zit namelijk op dit moment met een probleem.
In een USA bus (excuses ik weet even het type niet, ik roep altijd dat de A-Team weer in aantocht is) heeft hij een Ford Scorpio 2.9L v24 V6 BOA + electr.Automaat versn.bak met Overdrive etc. ingebouwd, deze schijnt erg vaak kapot te zijn door de OD te gebruiken met een grote lading en/of extra gewicht.
Dit is te voorkomen door er desnoots een extra schakelaar in de auto in te bouwen waarmee deze aparte kabelboom van de versn.bak (oranje 8pins) niet word gebruikt. Hierdoor wordt enkel de 1/2/3 benut.
Hij heeft nog een extra electr.Automaat.versn.bak liggen en we weten inmiddels dat een grotere oliekoeler goed van pas zal komen. (ja hij zou ook handgeschakeld kunnen doen, maargoed dat is een ander verhaal) Echter nu is het zo dat wij (met name ik) een virtuele InterWebz speurtocht hebben begaan en overal waar we bijna de oplossing vonden (vaak ook via deze website) opnieuw worden doorgestuurd/verwezen naar een externe link (vaak zijn via carsoft.ru) helaas doordat de Topics/Meldingen/Problemen/Oplossingen regelmatig stammen uit bijv 2007, is de bijbehorende link dood [error-404].
Via pagina's van Haynes Granada-Scorpio 200-234 zie ik van allerlij intressante schema's/diagrammen, maar van de 8pins oranje electronische automaatbak zie ik niets (of ik kijk verkeerd). Kan iemand mij en daarmee, dus hem helpen... desnoots vertellen waar deze 8pins exact voor zijn? Met vriendelijke groeten en alvast bijvoorbaat dank Richard & Emanuel!

HELPEMANUEL

Geplaatst door HELPEMANUEL (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik ben van mening dat de overdrive niet het probleem zal zijn, of het moet komen doordat de overbelaste bak zoveel moet schakelen en dat daardoor de rembanden en koppelingen snel verslijten. ook de koppelomvormer krijgt het voor zijn kiezen.

Als de auto zwaarder is belast dan toegestaan zal de temperatuur erin snel te hoog worden. Als er daarnaast nog steile hellingen genomen worden bij warm weer is het resultaat van de optelsom duidelijk. Een "VEEL"grotere oliekoeler zal bij korte afstanden wel soelaas bieden. Een vat in serie ermee waardoor er nog meer olie kan circuleren zal ook helpen om wat verder te kunnen rijden.

De rembanden en de koppelingen hebben het vooral zwaar tijdens het schakelen. Daaro is het zaak om dat zo weing mogelijk te doen. "dus handmatig" met gebruikmaking van vlakke (of aflopende) gedeelten in de helling.

Amerikaanse Auto's hebben meestal vermogen zat. De gemiddelde amerikaan gebruikt dat voor zijn comfort. Mijn advies is daarom eerder terug te schakelen dan normaal zodat er minder vermogen of koppel gevraagd wordt.

En rij je een keer leeg of op vals plat in de gunstige richting dan kun je daar in de overdrive weer wat brandstof besparen.

HELPEMANUEL (0), 12 jaar geleden

Bedankt Nee idd denk ik inmiddels ook niet meer dat die het probleem is... het lijkt er gewoon helemaal op alsof alle 3tal beschikbaar zijn...
Nu heb ik gehoort dat er een aparte kabel op de versn.bak richting de ECU gaat en dat deze iets oranje gekleurd is op de stekker.
Mijn vermoeden is dat mijn maat deze motor+bak van iemand heeft overgenomen die deze kabel compleet verwijdert heeft en dacht hij t moeten zoeken in de algehele draadboom :)

Mijn nieuwe vraag is waar en hoe kan hij aan zo'n kabel komen (zelf maken? maarja dan weer scheme nodig etc) gelukkig zou deze kabel maar 8pins wezen echter de man "Willy of Willie" die mij dit vertelde wist het helaas niet meer uit het hoofd maar heeft ook alles zelf moeten uitvogelen. (toen hij deze zelfde motor in zijn Ford Sierra bouwde!)

alvast bedankt ;)

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Jammer voor je, maar ik heb echt geen gegevens over de bedrading van de bak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford 0 of stel zelf een nieuwe vraag.