Ford Fiesta: veel rook bij het draaien

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800

hallo,heb een probleem bij een ford fiesta als deze motor draaid blijft er veel rook uit de uitlaat uit te komen een de motor draaid zwakjes een heb de distributieriem vervangen omdat deze was kapotgesprongen wat kan de oorzaak zijn van deze rook?

mvg...

0484youssef

Geplaatst door 0484youssef (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

En de motor draait weer ????????? Volgens mij ben jij de eerste die dat treft. Meestal is de nokkenas in drieen en moet minstends de cilinderkop worden vervangen. Kijk op hoeveel cilinders de motor nog loopt na deze strop. Ik hoop dat er nog wat te redden valt . Groeten.

0484youssef (0) PRO, 13 jaar geleden

toen de riem was kapot gesprongen toen had ik hem gewoon gestart was er niet mee aan het rijden,kan de oorzaak ook dat de dieselpomp zijn dat deze niet op zijn punt staat geen juiste verbranding?want als ik op de gaspedaal duw hoor ik een klep kneteren?

mvg

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Zoek de afstelpunten op, maar haal bij de pomp niet de 3 boutjes los .Dit is alleen voor de fijn afstelling. Zwaar roken en niet of slecht op toeren komen dan staat de pomp te laat . Er is wel een FORD man met een schema . Als je een snaar koopt bij de automaterialenhandel staat op de verpakking waar de merktekens staan . Succes.

0484youssef (0) PRO, 13 jaar geleden

op de tekening nr 3 staan de punten schuin maar op nr 6 staat de afstelpen in het midden wat is de juiste?
mvg

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

3 is het merkteken en 6 is de blokkeerpen...

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Ik stuur je de volledige beschrijving wel even..

0484youssef (0) PRO, 13 jaar geleden

ik weet wat ik verkeerd heb gedaan heb de dieselpomp schuin gezet terwijl de pen recht moest staan heb ik deze schuin gezet..alvast bedankt voor de informatie

mvg

Roger10 (0), 13 jaar geleden

[quote=Punt]En de motor draait weer ????????? Volgens mij ben jij de eerste die dat treft. Meestal is de nokkenas in drieen en moet minstends de cilinderkop worden vervangen. Kijk op hoeveel cilinders de motor nog loopt na deze strop. Ik hoop dat er nog wat te redden valt . Groeten.[/quote]
De riem van de injektiepomp zal stuk geweest zijn, niet die van de nokkenas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.