Honda Cr-V: banden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Te grof profiel banden ,ik wil er zomer banden op gooien zodat het fluiten op de achteras ophoud ,wat voor banden zijn de beste voor de crv .
Met de seizoen banden te veel kabaal aan mijn hoofd. Volgens de dealer ligt het inderdaad aan de banden ,ik dacht dat het aan de cardan lag . Maar neem aan dat de honda dealer genoeg ervaring heeft dus volg ik zijn raad op ,alleen kon hij mij geen raad geven wat de beste zomer band is voor de crv ,dus daarom mijn vraag aan de honda rijders.

gismo

Geplaatst door gismo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik ben geen honda rijder, maar buiten de kwaliteit van de band zelf, zijn er nog wat oorzaken te bedenken..
Verkeerde bandenspanning. Te laag of veel te hoog zorgt ook voor overmatig geluid. Het wegdek kan ook invloed hebben.
De wiel standen (uitlijning) zorgen soms ook voor extra geluid en slijtage welke dat geluid erger doet worden nadat de banden steeds meer gebruikt zijn. (Zaagtand of happen)
Onvoldoende functioneren van de schokdempers kan ook voor extra geluid en slijtage zorgen.

Zg Modder en sneeuw banden maken meer geluid dan gewone banden. En banden welke geschikt zijn voor (veel) hogere snelheden maken meestal minder geluid.

In mijn tijd was Michelin superieur. De verschillen tussen de merken worden steeds kleiner, Meestal laat men de (actie)prijs prevereren.

Een goede afdichting van de kofferklep en de (achter) portieren isoleert het interieur. Een dikke vloermat in de koffer en plaatsing van de hoedenplank hebben ook veel meer invloed dan je als leek zult vemoeden...

gismo (0), 11 jaar geleden

Hallo Cor,
Ik was bij de banden boer en inderdaad was het zo dat de banden een te grof profiel hadden ,en de vorige eigenaar vergeten is de achterbanden op tijd te wisselen naar de voorkant .
En net zoals jij ook al zei seizoen maken inderdaad meer geluid dan normale banden ,alleen het probleem is dat deze banden die erop zitten nog een prima profiel hebben volgens de bandenboer eigenlijk zonde die nu eraf te gooien . Wat jij zei wat een dikke vloermat betreft dat ga ik uit proberen lijkt mij een goed idee .Ga morgen eens een flinke dikke rubber mat kopen .
Bedankt voor je reactie.

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Niet alleen de vloermat maar ook de wielkasten isoleren want die funtioneren nu als het ware als een klankkast.
Enkel een dikke voermat is echt afdoende.

Gr. paul

gismo (0), 11 jaar geleden

wielkasten ? dan wordt het volgens mij wel een beetje te duur ,dan gelijk andere banden erop dan ben ik klaar ...... nee eerst maar eens met de vloermat proberen.
Alsnog bedankt Paul.

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Gismo

Indien de wielkasten zijn voorzien van kuipen zou je achter de kuipen glaswol / isolatieschuim / noppenschuim kunnen plaatsen.
Dit zijn de kosten niet = tientjes werk.

Gr. paul

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

En rubber isoleert minder dan stof. Koop gewoon een restant (vooral soepele) vloerbedekking, met wat knip en plakwerk krijg je dan een prachtige koffer...

Bij het wielen wisselen van achter naar voor kom je weer nieuwe problemen tegen.. Niet doen....
Alhoewel ik geen voorstander ben van het links en rechts wisselen, kun je dat bij de achter wielen (indien deze niet aangedreven worden) wel 1 keer doen.
Dit heeft altijd extra slijtage tot gevolg...

Bij jouw soort klachten stelden wij, voor zover mogelijk, de camber en de sporing van de achterwielen zo ver mogelijk naar de rechte stand,Met de zg zijslipmeter controleerden we of het effect gunstig was. Natuurlijk bleven we binnen de voorschriften van de fabrikant.

Samen met een rustige rijstijl zorgde dat er voor dat de zaagtand vorming minder snel op de zijkant van het loopvlak te zien was.

gismo (0), 11 jaar geleden

oke dus geen rubber ,ga er volgende week mee aan de gang ,zal laten weten of het wat geholpen heeft .

gismo (0), 11 jaar geleden

ik heb de kofferbak compleet uitgelegd met dikke vloerbedekking ,inderdaad helpt het wel wat de geluid pegel banden betreft . Maar het schijnt dat het onder de crv rijders wel een bekent probleem is ,heb een paar crv rijders gesproken die ook het zelfde probleem hadden wat de geluid pegel van hun banden betreft??
Alsnog was het een prima tip van jullie wat de vloerbedekking in de kofferbak betreft ,hiervoor bedankt.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

De chterasconstructie zorgt voor de zg zaagtand-slijtage en die slijtage zorgt weer voor het geluid...

gismo (0), 11 jaar geleden

oke ,dus zou ik er weer nieuwe banden erop leggen kom ik weer voor het zelfde probleem te staan op de duur???

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

ik ben bang van wel. Er zijn heel veel auto,s waarbij de achteras constructie zorgt voor een niet optimaal slijtage patroon.

gismo (0), 10 jaar geleden

oké dus dan maar verder rijden met deze sloffen ,de vloerbedekking heeft in ieder geval wat geholpen .
Bedankt cor .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.