Honda Cr-V: bandenmaat honda Cr-v

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 vtec

Ik heb onlangs een gebruikte Cr-v gekocht met All season banden met de originele maat 215/65 r16. Deze banden slijten in de zomer meer dan gewone zomer banden. Nu kan via "marktplaats" een stel banden + velgen bemachtigen met de maat 205/60 r16. Volgens de verkoper komen deze velgen origineel van een honda af en kan dus dus zonder problemen monteren. Ik heb een bandenomrekentabel geraadpleegd en dan blijkt dat er toch sprake is van een behoorlijke afwijking van de teller. Op zich vind ik dat niet zo'n probleem, maar ik vraag me af of het geen kwaad kan voor de auto zelf.

dresco

Geplaatst door dresco (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Op Zich kan het geen kwaad, een forse afwijking van de teller is wel irritant.
Ook wordt de auto een stukje minder stabiel.

Gr. paul

Pivavar (45), 10 jaar geleden

Dat ze van een Honda komen zegt natuurlijk helemaal niets. 205/60 R16 kan ik zo niet bij een bepaald type Honda plaatsen. Grote tellerafwijking en het ziet er niet uit, maar technisch inderdaad geen probleem.

dresco (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de goede reacties. Ik heb inmiddels wel besloten de velgen via"marktplaats" niet te kopen. Pivavar heeft gelijk; dat ziet er niet uit. Ik heb nu 17 inch velgen gekocht en daar komen 225-55-17 all season banden om die ik nog had liggen van mijn vorige auto (espace). Deze banden hadden nog 7 mm profiel, dus zonde om ze niet te gebruiken. Nu is is er nog steeds een tellerafwijking, maar veel geringer dan bij de bandenmaat 205/60 r16. Plus het oogt ook beter. Nogmaals bedankt voor de reacties.

Gr. Eddo

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Dank voor de feedback

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.