Honda Cr-V: Cr-V Geen motorvermogen ( VSA lampje AAN)

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.1 i-ctdi

Hallo,

Ik heb een Honda cr-v 2.1 i-ctdi.
We zijn op vakantie en we waren enkele dagen geleden aan het rijden op een rechte baan, en ineens springt het lampje VSA aan en heeft de motor geen vermogen meer, de auto rijd niet meer sneller dan +/- 30 km/u (de motor waarschijnlijk in noodloop).
we hebben ons op kant gezet, en het instructieboekje na gelezen, en ik moest 3x starten en terug stil liggen, met een tussen pauze van 30 seconden, zo ging het lampje van de VSA terug uit, en kregen we terug het vermogen, en de auto reed terug normaal. Juist blijft het lampje van een motorstoring branden. Dan zijn we terug aan ons huisje aangekomen, en de dag erna start ik de motor en het lampje van de motorstoring is terug uit, dus ik denk dat het inorde is, maar na zo een 70 km herhaalt het probleem zich terug. Hier in frankrijk in een honda garage kunnen ze niet voor 22 augustus naar de auto kijken, omdat er in heel de garage maar één mechankieker is.
voor we opvakantie gingen is de cr-v nog nageken geweest door een honda dealer omdat ik merkte dat de auto precies inhoude en terug gas gaf (niet veel), maar daar hebben ze niets van gevonden. weet iemand raad met dit probleem, of wat het probleem zou zijn?

anders wordt de auto hier op transport gezet naar België.


alvast bedankt.

backdraft_111

Geplaatst door backdraft_111 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hondapro (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoi

beetje apart dat ze niet even de moeite nemen om even de tester er aan te hangen bij die Honda dealer
wij krijgen ook regelmatig buitenlandse klanten die juist heel blij zijn dat ze even worden geholpen .

gaat het hier om het laatste model cr-v ? het kan natuurlijk van alles zijn daarom moet de auto ook even uitgelezen worden om te kijken wat voor storing er in zit
je kan ook eventueel een universele garage op zoeken die kan via obd ook de auto wel uit lezen

VSA lampje Vehicle Stability Assist , kan dus zitten in de vsa modulator , wielsensoren , stuurhoeksensor stuurkolom .

weetje 100% zeker dat niet het lampje met het motorblokje brand ? heb het zelf nog niet eerder meegemaakt dat met een vsa storing bij diesel de motor in noodloop gaat auto zal dus echt even moeten worden uitgelezen suc6

backdraft_111 (0), 12 jaar geleden

Eerst brand het VSA lampje + driehoekje (met uitroepteken) en motorstoring. Dit brand allemaal tegelijk. en na drie keer starten gaat alles uit behalve het lampje van de motorstoring.

Het is het voorlaatste model cr-v, model 2006.

Mvg.

Michel H (0) PRO, 12 jaar geleden

Probleem opgelost? vsa modulator is een bekend probleem maar motorstoringslampje brand volgens mij dan niet. uitlezen met hds tester bij een dealer geeft meer duidelijkheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.