Honda Honda prelude 2.0 16V: distributieriem

Bouwjaar: 1993

Hallo ik heb onlangs een prelude gekocht hier staan nu 205.000km op,kan iemand mij zeggen wanneer de distributieriem (2) vervangen moet worden? De vorige eigenaar kon niet zeggen wanneer dit was gebeurd dus ben ik van plan van deze voor de zekerheid te vervangen.
Weet iemand waar ik een vraagbaak of dergelijke kan kopen? Op het net heb ik niets gevonden.

Bedankt

Gunther3885

Geplaatst door Gunther3885 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo,
om de 100,000 moet deze worden vervangen, ( de spanrol hoeft niet maar wel controleren vertoont deze speling dan vervangen ) let op de merktekens van de balans-as..!! heb je deze niet goed staan dan ben je het vermogen kwijt..! ( kun je weer op nieuw beginnen ) ( met dit gaan veel hobbyisten de mist in )

paul,

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij zitten er twee balansassen op. Op de ene staat een merkteken en de andere moet je blokkeren met een pen, ik weet alleen niet meer precies waar..:S

Gunther3885 (0), 19 jaar geleden

Alvast bedankt voor de reactie!!!
Is het mogelijk om deze bijde riemen te vervangen zonder de motor op te schuiven,er is namelijk niet veel plaats tussen.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

ja het kan allemaal net vang de motor wel op doormiddel van een steun, of krik aan de onderzijde zodat de motorrubbers worden ontlast.! ( die onderste poeliebout kan goed vast zitten een luchtsleutel is aan bevolen.!

paul,

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

het is af te raden om zulke acties uit te voeren zonder enige ervaring. ik heb al meerdere malen meegemaakt dat motoren een resonantie veroorzaakten omdat de balansassen maar 1 tand verkeerd stond en ook motoren die slecht liepen doordat de vertanding 1 tand verschoven was of zelfs kapot liepen omdat de D-riem te slap/strak gemonteerd, dus bedenk goed waar je mee bezig bent.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


precies wat arnold zegt, oppassen dus,


paul,

Gunther3885 (0), 19 jaar geleden

Hallo, ik heb al een distributieriem vervangen op een maserati biturbo maar dit is een V-motor en de distributieriem staat vooraan,als de radiator eruit is heb je plaats genoeg om de riem te vervangen (met de radiator erin lukt het helemaal niet).
Dit is gelukt zonder probleem(motor is er ondertussen uit voor een volledige revisie).

Bedankt, Gunther

Staan er merktekens op de balansassen?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,

ja staan er duidelijk op,


paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.