Honda Prelude: prelude 97 G3

Bouwjaar: 1997

hallo ik ben een trotse eigenaar van een prelude uit 1997(5th gen) 2.0i die op G3 rijd.
De auto heeft op het moment ca 180000 op de teller staan en nu loopt ie de laaste tijd slecht, kleppen tikken en loopt gewoon niet lekker op gas.Ook is het olie verbruik de laaste tijd naar mijn idee wat hoger en levert ie gewoon niet het volle vemogen.
Als ik stil sta,hij draait op gas geef vol gas en laat hem terug vallen dan slaat ie af ook brande het oranje motorlampje ff maar na resetten comp was het weg.
Kleppen heb ik zo'n 15000 voor het laast laten stellen verder maand geleden grote beurt gehad alleen distributie riem nog niet vervangen
Nu ben ik lid bij een hobby club en daar zeggen ze dat ik die rubbertjes in de kop moet vervangen,afvlakken en keppen op moet schuren.
op benzine loopt ie verder stationair op ca 700 toeren en rijd verder wel ok op motorvermogen na en schokt soms een beetje maar dat schijnt normaal te zijn bij een gas auto(vervuilde verstuivers)
Voor ik dit daad werkelijk ga doen wil ik eerst nog wat informatie winnen via jullie want die onderdelen zijn vrij duur en er gaat een hoop tijd in zitten dus graag ontvang ik hier zoveel mogelijk info over
mischien heeft iemand ook nog een voordelig adres voor parts

jongens bedankt alvast

gr marcel

m_snijders81

Geplaatst door m_snijders81 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

zou eerst eens beginnen met kleppen stellen, uitlaat moet 0,1mm meer speling hebben dan voorgeschreven ivm gas. als dit de vorige keer niet gedaan is krijg je oa dit probleem.

wiener (0), 19 jaar geleden

je zou eventueel het gas systeem kunnen nazien of er geen verstuiver vuil is of dat de ecu van de gas nog perfect werkt
je kunt bij een gas systeem de code's laten uitlezen als hij op bezine goed draaid zal het wel aan het gassysteem kunnen liggen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.