Honda Prelude: Gek geluid links voor.. Veer??

Bouwjaar: 1995

Hoi,

hetvolgende probleem is voor mij een raadsel mischien weten jullie wat het zou kunnen zijn?
Een tijdje geleden reed ik langzaam een drempeltje op en ik hoorde Rechtsvoor een soort "Pang" alsof iemand met een hamertje op en stuk metaal op spanning of Veer sloeg.. Ik dacht eerst dat ik een gebroken veer had, dus ik ben naar de garage geweest en heb hem op de bruk laten zetten... Niks... veer was nog heel...
vandaag hoorde ik het geluid echter weer! hebben jullie enig idee??

Trouwens bij koud weer als ik nadat ik net ben gestart een drempeltje pak hoor ik de ophanging een beetje kraken.. zelf denk ik dat de silentblocks aan vervanging toe zijn, bij warm weer en als ik een tijdje heb gereden hoor je het niet meer en lijk alles weer "soepel" te zijn...

Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik ooit met mijn auto airborne ben geweest... erg onprettig moment aangezien ik de auto toen net 1 week had... (er was een stuk asfalt weggehaald waardoor de auto loskwam van de grond en later met een smak weer neerkwam, en horizontaal over de gehele lengte op het laagste punt (uitlaat) contact heeft gehad met het asvalt...) heb ik ook meten laten controleren bij de garage maar alles leek nog helemaal in orde...
en de auto reed verder gewoon perfect...

Als jullie wat weten iig hartelijk dank

twinturbo

Geplaatst door twinturbo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Prelude? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

buzzin (0), 18 jaar geleden

Bij mijn renault had ik iets vergelijkbaars achter.
hier bleek 1 van de platen die de veer op zijn plek hielden volledig weg te zijn en de veer zat tegen het frame aan. (dealer en ik hebben 2 jaar niets gezien, zo normaal zag het er uit)
Wat hoorde ik nu precies: het uiteinde van de veer schoot af en toe van de balk van het frame af, dus het einde van de windingen zat af en toe wel klem tussen boven en onderkant, en soms verdraaide de veer een heeel klein beetje waardor deze er net naast schoot.

Niets ernstig, maar toch maar even verholpen...

Met andere woorden: kijk even na of de veer een beetje draait. En of de platen die de veer bij elkaar houden nog heel zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Prelude of stel zelf een nieuwe vraag.