Honda Crx: Hard rempedaal

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 ESI

Ik ben in het bezit van een Civic CRX Del Sol uit 1994, deze heeft twee problemen: naar rechts trekken bij remmen en na veel / hard remmen een hard rempedaal. Rij deze auto samen met mijn broer en heb zelf niet zoveel remproblemen, m'n broer des te meer.

Rechts trekken heb ik de reden (volgens mij) gevonden, linksvoor 2 bar bandenspanning, rechtsvoor 2,4 bar. De band rechtvoor is ook verder afgesleten...

Remmen weet ik echter geen raad mee:
- De schijven zijn niet al te lang geleden nagekeken (iets krom en door dealer afgedraaid) en blokken waren nog goed.
- Rempedaal gepompt tot het hard / boven was, daarna motor gestart en het pedaal zakte redelijk vlot naar beneden.
- Leidingen en hoofdremcilinder gecontroleerd op lekkages en niets gevonden.
- Met lopende motor het rempedaal vlot achter elkaar gepompt en merkt wel dat het iets harder werd, maar niet overdreven...

Enige mogelijke oorzaak die ik nog kan bedenken is een defecte vacuumpomp, maar aangezien ik die bij de CRX niet weet te vinden heb ik daarvan geen leidingen kunnen controleren.

Mijn vraag dus: wat kan het zijn? Is het de pomp of is de oorzaak bij rijstijl te vinden (aangezien ik er zelf totaal geen last van heb) ?

Peter81

Geplaatst door Peter81 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CRX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Rijstijl overduidelijk lijkt me als jij er geen last van hebt, je krijgt iedere rem zo heet dat ie niet meer remmen wil.

THEFXR (0), 17 jaar geleden

hard rempedaal, kan de remvloeistof zijn(dat ie te oud is,water erin) of vergelazing van de blokken,bij sportieve rijstijl.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CRX of stel zelf een nieuwe vraag.