Honda Hr-V: inleren afstandbediening Centrale Vergrendeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

de afstandbediening van de vandaag aangeschafte Honda HR-V werkt helaas niet. Bij de garage is er een nieuw batterijtje in de afstandbediening gezet. Wanneer ik op een van de knopjes druk gaat er kort een klein rood lampje branden. De auto reageert echter niet. Nu lees ik op dit forum dat ik wellicht de AB opnieuw moet inleren. Is er iemand die weet hoe ik dat bij dit type doe? Helaas heb ik geen boekje bij de auto waarin dat mogelijk zou kunnen staan. Of is inleren niet de oplossing?

bvd

Martin

martinvandermeulen

Geplaatst door martinvandermeulen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda HR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

honda-men (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Martin.
Ga even bij de dealer langs dan is het zo verholpen
NIjmegen, Horrsen, Arnhem

gr
honda-men

honda-men (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Martin,

Toch nog een beschrijving voo je gevonden, ik stuur hem per mail
Bovenste knop is ontgrendelen
Onderste knop is vergrendelen

gr.
honda-men

martinvandermeulen (0), 14 jaar geleden

Hallo Honda-men,

bedankt voor de beschrijving die je me hebt gestuurd. Helaas krijg ik het nog steeds niet aan het werk. Daarom nog een paar vragen:
- waar zit de ontvangstunit van de CV, dus waar moet ik op richten?
- is er een manier waarop ik kan controleren of de zender werkt (zit al nieuw batterijtje in, rood lampje gaat kort even branden wanneer ik op een knopje druk)

Wanneer ik de sleutel uit het contact haal geeft de auto na enige tijd een aantal interessante piepjes en knippert het lampje in het midden van de auto. Is dit van de startblokkering?

Ook wilde ik de zekeringen controleren, kan ze alleen niet vinden. Weet iemand waar ik die kan vinden? Toevallig ook bekend welke zekering van de CV is? OVerigens werkt de CV wel met de sleutel, maar alleen op het slot vanaf de bestuurderskant. Daarom verwacht ik met de zekering niet echt een probleem.

Wellicht het handigste om langs de dealer te rijden en het met een andere zender te proberen. Dan weet ik in ieder geval zeker dat de zender in de auto werkt. Nog iemand andere tips?

bvd

Martin

honda-men (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Martin,

Ik stuur je nog een paar schema's om door te meten

gr
honda-men

martinvandermeulen (0), 14 jaar geleden

Hallo Honda-men,

je schema is me te ingewikkeld. Vandaag even bij de dealer langsgeweest. Ze krijgen inleren daar ook niet voor elkaar en zeggen dat ondanks dat het lampje gaat branden waarschijnlijk de afstandbediening toch kapot is. Een nieuwe is me te duur (140 euro). Ook zeggen ze dat die van een HR-V een speciale is. Is dat zo? Iemand die toevallig er nog een heeft liggen voor een mooi prijsje?

In ieder geval bedankt voor de hulp.

Helaas nog niet opgelost.

Martin

honda-men (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste martin,

Al verder gekomen met je handzender?

gr
honda-men

martinvandermeulen (0), 14 jaar geleden

Hoi Honda-men,

Kon via dealers hier geen nieuwe afstandbediening vinden. Heb dit weekend via ebay een nieuwe afstandbediening gevonden (zoek op ebay op Honda fob of remote). In Engeland zijn er veel te koop voor weinig geld. Ik heb een aantal mensen gevraagd te kijken of ze er een hadden met het goede nummer. En ik had geluk. Inclsuief verzenden betaalde ik 19 euro. Als het goed is gaat hij morgen op de bus. Zal ivm poststaking wel even duren voordat hij hier is. Ik hou je op de hoogte van de vorderingen.

groet, bedankt voor je hulp, Martin

honda-men (0) PRO, 14 jaar geleden

Martin,

Bedankt voor je bericht
Ik hoor het wel als het gelukt is.

gr
honda-men

martinvandermeulen (0), 14 jaar geleden

Hallo allemaal,

probleem is opgelost. Afstandbediening uit Engeland blijkt idd na programmeren te werken. De les: ook wanneer het lampje van de Afstandbediening werkt wanneer je op het knopje drukt, kan deze toch defect zijn.

Heel erg bedankt voor de hulp.

groet

Martin

Hans4040 (325) PRO, 14 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda HR-V of stel zelf een nieuwe vraag.