Honda Hr-V: Lpg G3

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.600 i

Het gaat om een Honda HRV bouwjaar 2001 met inspuitmotor van 1.600 cc.
Ingebouwd een LPG G3 installatie van AG. Verdamper DGC. Verzonken tank 53 ltr.
Zowel op benzine als LPG draait de motor perfect, ook stationair. Geen enkel probleem met starten.
Het jarenlange en onregelmatig optredende probleem is echter het volgende: zodra je bijvoorbeeld een stoplicht of kruispunt nadert laat je het gas los en de auto uitlopen in de versnelling. Zodra je in de buurt bent van het stoplicht bedien je de koppeling en zet de motor in zijn vrij. Het toerental daalt dan af en toe beneden de 1.000 t.p.m. en wel zover dat de motor afslaat. Dit doet zich dus niet immer voor!
Dit verschijnsel doet zich zéér sterk voor bij kou zoals we de afgelopen winter enige dagen hadden en kan zich ook diverse malen herhalen.
Het maakt daarbij geen verschil of de motor warm of koud is, echter als de motor nog niet op temperatuur is ligt het stationaire toerental hoger en doet zich het probleem niet voor.
Je kunt daarna rustig de motor weer starten en alles lijkt dan weer normaal te zijn. Het verschijnsel doet zich dan veelal een zekere periode niet meer voor.
Volgens de garage zou de oorzaak liggen in de afstelling der kleppen. Dit lijkt mij onmogelijk aangezien het niet mogelijk is dat een klepafstelling zich zomaar weer herstelt na een hernieuwde start. Ook zou de motor dan onregelmatig moeten lopen op benzine.
Ook zou de oorzaak liggen in rommel in de verdamper. Ook dit lijkt mij onwaarschijnlijk aangezien de storing zich dan altijd voor zou moeten doen omdat deze rommel namelijk nog niet is verwijderd.
Het verschijnsel doet zich, zoals reeds gemeld, volkomen willekeurig en onvoorspelbaar voor zonder enige merkbare aanleiding voordien in het rijgedrag of wat dan ook in het motorgedrag.
Het mag duidelijk zijn dat deze storing echter buitengewoon vervelend en zelfs gevaarlijk is.
Immers je stuur- en rembekrachtiging vallen eveneens weg. Aangezien dit ook in bochten gebeurd, de wagen dan zeer zwaar stuurt.

fons01

Geplaatst door fons01 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda HR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Druksensor van gasinstallatie vervangen.

maybe (0) PRO, 15 jaar geleden

Laat de kleppen maar stellen......er gaat een wereld voor je open..ook voor je motor
Wat betreft de vuiligheid (sludge) in je verdamper,dat kan idd. verschillen -als t je parten speelt-of je motor warm of koud is ,simpelweg doordat t vloeibaarder word naarmate de temp. stijgt. T aftappen van je verdamper is in 2 min. gepiept dus dat zijn de kosten niet


succes G

Arnold12 (0), 14 jaar geleden

Hallo,ik heb een civic coupe 1.6i van BJ:2000 ,er zit AG g3 instalatie in rijd goed zowel op gas als op benziene.
Heel af en toe tijdens het rijden met constante snelheid schakeld deze zich terug op benzine en gaat gelijk weer wel op gas terug .Waar kan dit aan liggen , het komt eens in de maand voor ,dus niet zo vaak .

mvg Arnold

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Arnold, even een nieuwe topic openen, anders gaat alles door elkaar lopen.
Topic is van 12 maart, dus zal wel geen reactie meer komen.

tarquesh (0), 14 jaar geleden

Hallo Fons01,

Dit is erg normaal. Mijn lpg auto deed het ook. Uw HRV heeft gewoon een flinke onderhoudsbeurt nodig. Mijn lpg auto sloeg ook gewoon af. Maar gelukkig ook weer snel aan!

Toen ik pas mijn auto had schrok ik er ook van! Die hebben 1 het gasklep huis eens echt gereinigd, 2 eens echt de kleppen gesteld, en zijn er achter gekomen dat de lambda sonde en de verdamper aan het einde van het latijn zijn. Na de klus, auto als nieuw. Niet meer pingelen. Dat is een genot!

tarquesh (0), 14 jaar geleden

Hallo Fons01,

Dit is een handige tip. De lpg garage die de lpg problemen bij mijn Honda hebben opgelost heet XXX lpg garage. Maar dat ligt wat erg ver bij u vandaan.
Zoek bij u in de buurt een steengoede lpg specialist voor een goede diagnose. Succes met het oplossen van het probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda HR-V of stel zelf een nieuwe vraag.