Honda Civic: Ruiterwissers stoppen veel te laat of in de verkeerde stand

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hoi,

Ik heb een prachtige Civic gekocht maar die blijkt een probleem te hebben met de ruiterwissers. Heel vaak willen deze niet gelijk stoppen als ik ze uitzet, en vaak stoppen ze ook nog in de verkeerde stand! (vlak voor mijn neus... Waardoor ik ze weer even aan moet zettten en dan duurt het weer een hele tijd voordat ze dan weer willen stoppen.

Verder reageren ze wel goed op de regensensor en als ik ze schakel naar de snelle stand en weer terug reageren ze ook gelijk. Het gaat puur om het stopmoment.

Dit is mijn eerste Civic en ik wil nooit meer iets anders! Een perfecte auto, alleen nog die wissers.

Dus: Wie weet wat hier de oorzaak van is?

Alvast bedankt!

Sjippie

Geplaatst door Sjippie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marcelw7083 (0), 12 jaar geleden

dat zou een eindschakelaartje in je ruitenwissermotor kunnen zijn.
hiermee wordt de motor tot ruststand onder spanning gehouden, zodat de ruitenwisser altijd in nulstand stopt.
ik weet niet of dit schakelaartje los te vervangen is en of je erbij kunt komen.

suc6
marcel

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Defecte ruitenwissermotor

Sjippie (0), 12 jaar geleden

[quote=Pivavar]Defecte ruitenwissermotor[/quote]
De monteur van mijn garage zit zelf te denken dat de regelunit niet goed is. Deze heeft hij bekeken, maar kon niets bijzonders zien. Ze zouden kijken wat het kost om een nieuwe erin te zetten. Echter toen ik daarna weer in mijn auto reed in de regen, leek het wel of de wissers het wat beter deden. Ze bleven niet zo lang meer doorwissen. En afgelopen woensdag naar mijn werk en weer terug naar huis tijdens de regen, hebben ze zelfs niet een keer het verkeerd gedaan!!

Dus wie weet..... Ik denk niet dat het nu goed is, maar als er wat nieuws is hou ik jullie op de hoogte.

In ieder geval bedankt voor de tip. Ik zal deze zeker onthouden, en die eventueel voorleggen aan de garage als het probleem zich weer voordoet.

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Netjes dat je even terugkoppelt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een wazige storing wordt verholpen door diverse stekkers los te halen en weer in elkaar te drukken, maar het beschreven verschijnsel komt voor bij zowel de Civic 5 drs als de Hybrid. Gezien de weersvoorspellingen weten we aan het einde van de week meer...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.