Honda Civic: Startmotor rookt

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Dag beste mensen.
Er kwam rook uit de startmotor en nu wil de auto niet meer starten, met aanduwen lukt het wel en werkt alles prima. Ik neem aan dat de startmotor kapot is, maar dat weet ik niet zeker. Hoe kan ik er zeker van zijn dat het alleen de startmotor is en niet iets ergers en hoeveel gaat dit me ongeveer kosten? Alvast bedankt.

SORRY VOOR DE DUBBELE POST!

klapp

Geplaatst door klapp (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

kwam die rook echt uit je startmotor of de aansluitbedrading ervan,als het echt uit je startmotor komt ,nieuwe startmotor klaar.

klapp (0), 12 jaar geleden

[quote=robby10030]kwam die rook echt uit je startmotor of de aansluitbedrading ervan,als het echt uit je startmotor komt ,nieuwe startmotor klaar.[/quote]
Bedankt voor de reactie. Ik denk persoonlijk de bedrading, het stonk naar verbrand plestic. Ik starte de auto en hoorde een raar geluid, ik dacht dat het de ventilator was HAHA. Na 500 meter rijden kwam de rook en wou die niet meer starten. De startmotor doet niets meer. Ga morgen naar een maat van me die er meer verstand van heeft voordat ik een nieuwe startmotor erop gooi, we zien wel hoe het afloopt.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Oeps..

Pluk de kabelboom maar uit elkaar want je hebt een fikse kortsluiting.
Startmotor is waarschijnlijk niet je probleem.
Er zijn wat draden samengesmolten vrees ik.
Bleef je startmotor doordraaien misschien tijdens het rijden omdat je zegt dat je een vreemd geluid hoorde? als deze door de motor is aangedreven dan is ook deze helemaal stuk nu.

klapp (0), 12 jaar geleden

[quote=C.Jonker]Oeps..

Pluk de kabelboom maar uit elkaar want je hebt een fikse kortsluiting.
Startmotor is waarschijnlijk niet je probleem.
Er zijn wat draden samengesmolten vrees ik.
Bleef je startmotor doordraaien misschien tijdens het rijden omdat je zegt dat je een vreemd geluid hoorde? als deze door de motor is aangedreven dan is ook deze helemaal stuk nu.[/quote]
Ja ik denk dat de startmotor bleef doordraaien, dat geluid hoorde ik niet meer toen ik hem had aangeduwd.

klapp (0), 12 jaar geleden

Bedankt allemaal.
Was alleen de startmotor, hij werd aangedreven door de motor (vandaar de rook), dat heb ik nog nooit meegemaakt, dus ik schrok behoorlijk. Vandaag eentje op sloop gehaald en hem erop gehooid, alles doet het weer.

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan heb je heel veel geluk gehad dat het alleen de starter betrof.

In ieder geval mooi dat je het hebt kunnen oplossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.