Honda Accord: Startprobleem Honda Accord 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik ben al enige tijd in het bezit van een honda Accord 2.0 uit 1995 (benzine) en tot nu toe probleemloos. Tot voor enkele weken geleden toen ik na een rit van ongeveer 15 km, motor was dus op bedrijfstemperatuur, de auto had uitgezet om na ongeveer een kwartier de auto weer te starten. De startmotor deed het wel alleen de motor sloeg niet aan. Het leek of de motor teveel brandstof kreeg en smoorde. tevens had ik last van backfire. Na veel pijn en moeite de auto weer aan de praat gekregen en naar huis gereden. Na een paar uur de auto weer gestart en niets aan de hand. Dit was voor ongeveer 4 weken geleden. Gisteren begon het probleem zich weer te herhalen. Daar ik ongeveer hetzelfde probleem heb gehad met een crx heb ik toen het brandstofrelais gesoldeerd en geen problemen weer gehad. Voor de accord heb ik gekozen voor een nieuw relais en vandaag gemonteerd. Starten en lopen geen probleem. Auto lekker warm gedraaid en uitgezet. Na 10 minuten gestart en.... weer hetzelfde probleem, smoren en backfire. Auto net weer gestart, is koud, en geen probleem. Wie oh wie weet wat er aan de hand is? Toch de ontsteking? Auto heeft 245000 km gelopen en heeft recent nieuwe filters en bougies gehad.

mvg Karel

Ohja moet er ook nog even bij vermelden dat tijdens het rijden ik bij het terugschakelen merk dat de toeren wel heel erg ver zakken en een keer de motor dreigde af te slaan en bij het weer gasgeven stotterde de motor hevig.

karel0441

Geplaatst door karel0441 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

karel0441 (0), 14 jaar geleden

heb de rotor en verdeelkap vervangen en probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.