Honda Accord: Welke Olie (viscositeit)

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 Type-S

Welke olie (viscositeit) wordt er geadviseerd in een Honda Accord 2.4 Type-S van bouwjaar 2003?
Helaas heb ik de handleiding wat bij de auto hoort nooit gekregen.
Nu zit er 5W30 in maar deze olie is behoorlijk prijzig, kan ik dan ook switchen naar dikkere olie, of is dat niet verstandig met temperaturen rond het vriespunt?

Misschien is er iemand in het bezit van een digitale handleiding (CL7/CL9) en wil hem delen?

Gr,
Robuzzz

Robuzzz

Geplaatst door Robuzzz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pivavar (50), 14 jaar geleden

0W20 is first fill, de meeste dealers doen 5W30 of 5W40. Dikkere olie niet doen, want dat vindt de VTEC niet lekker. Trouwens, bij zo'n auto eens in de 20.000 km olie verversen ga je toch niet bezuinigen op die paar centen verschil? Nokkenassen en distributieketting zijn gevoelig voor oliekwaliteit.

Robuzzz (0), 14 jaar geleden

[quote=Pivavar]0W20 is first fill, de meeste dealers doen 5W30 of 5W40. Dikkere olie niet doen, want dat vindt de VTEC niet lekker. Trouwens, bij zo'n auto eens in de 20.000 km olie verversen ga je toch niet bezuinigen op die paar centen verschil? Nokkenassen en distributieketting zijn gevoelig voor oliekwaliteit.[/quote]
Bedankt voor je antwoord.
Het probleem zit hem niet in het eenmalig 4 a 5 liter erin te doen tijdens de beurt, maar meer in de extra liters die de auto verbruikt.
Voorheen had ik een Accord uit '96 1,8L waarbij ik nooit tussen de beurten in hoefde bij te vullen ,maar met deze is het toch anders geworden.
Ik ga voor Emperol 5W40 van kroon-olie deze zou prima zijn, overigens geven hun deze als alternatief aan.

Gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.