Honda Civic: verbruik vtec-e

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 vtec-e

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje omtrent brandstof verbruik.
Sinds 2maanden heb ik een civic vtec-e uit 99` met 140xxxkm aangeschaaft. Ben erg blij met de auto omdat deze in absoluut perfecte staat verkeert.
Ik dacht dat deze auto super zuinig was en dit is ook de reden van deze aankoop. Ik probeer altijd op het eco lampje te rijden maar toch lukt me niet om meer dan 500km van 1 tank te krijgen (ik rij tot het reserve lampje aangaat, dus nog zn 5 liter over). 500/40 = 12,5km/liter. Volgens de specificaties op autoweek.nl zou deze auto 1:18 moeten halen op snelweg. Ik reed op 1 tank zo zunig mogelijk. Altijd op snelweg gereden en niet harder dan 120km/uur zodat het eco lampje aan blijft. Toch is 500km grens niet te overschrijven zonder dat het reserve lampje aan gaat.
Is dit normaal? Waar zou dit aan kunnen liggen?
Alvast bedankt!

Witek12275

Geplaatst door Witek12275 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Je woont en werkt toch niet aan de snelweg? Je rijdt dus ook andere wegen.
Het is koud nu en dan gebruikt een auto wel ietsje meer. Ook langdurig warmdraaien is de pest voor je gemiddelde verbruik.

Tank je echt altijd precies 40 liter om de tank vol te krijgen en is het dan ook altijd precies 500 kilometer?
Of te wel verbruik uitrekenen door exacte aantela gereden kilomters te delen door exacte aantal liters getankt.

Witek12275 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Ik tank niet altijd 40liter maar ik rij regelmatig naar duitsland waardoor ik inderdaar continue op snelweg zit en altijd in eco-stand. Als de tank leeg is en motor warm, ga ik eens tanken vervolgens weer rustig rijden en niet meer dan 500-520km (snelweg) halen is te gek voor woorden. 1:18 hier kom ik niet eens in de buurt. 30% meer verbruik omdat het koud is? Misschien is er wat met de motor management aan de hand.

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Eerst het verbruik op en betere manier berekenen Zie #2. En dat een aantal keren achter elkaar mede omdat de auto wel eens scheef staat tijdens het tanken. Verder zijn er vele vele factoren, die een rol spelen in het verbruik. Dat kun je zelf vinden via de zoekfunktie .

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je er van overtuigd bent dat er iets aan de hand is, laat je de dealer de auto toch controleren en repareren (indien nodig)?
Kosten heb je er gauw genoeg weer uit met de huidige benzine-prijzen.

Pivavar (50), 14 jaar geleden

Als je denkt dat er nog 5 liter inzit als je reservelampje gaat branden, moet je toch even uit die droom gehaald worden. Denk eerder aan 10 liter. En dan wordt het al 14,5 km/l. Ga nou eerst maar eens 3 tanken leegrijden, deel de gereden km's door de getankte liters en meld je dan nog eens.

antonhon (0), 14 jaar geleden

volgens mij is er wel wat aan de hand heb nl de zelfde auto in kom op de korte stukken uit op 1 op15,5
op de auto bahn naar oostenrijk kom ik makklijk op 1 op 17 uit zonder eco lampje aan
tip controleer lucht filter- nieuwe bougie,s- sentetiche olie 5 w- 30 banden spaning
sucses Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.