Honda Civic: Zekeringen motorruimte

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: D15B1/2

Beste Collega's


Het is zover, ik heb een probleempje met mijn eigen auto. Hopelijk kan iemand me even helpen.

Probleem. Mijn stadslicht ging niet meer uit. Diverse zekeringen losgetrokken aangaande verlichting, maar geen resultaat. Rechtsachterlicht, stadslichten voor en dashboardverlichting bleef branden.

Zekeringen in motorruimte losgetrokken, jawel, alles ging uit maar alles lijkt ook gewoon te werken na het terugsteken van de zekeringen onder het dashboard. Dus resume, alle zekeringen zijn teruggeplaatst, behalve 1 onder de motorkap.

Ik heb dus ergens een kortsluiting zitten, maar kan nog niet achterhalen waar. Ik weet niet waar die zekering voor dient, dus kan nog niet in een specifieke richting gaan zoeken.

Kan iemand me helpen aan een schema/beschrijving welke zekering van wat is. Het gaat om de zes "Normale"AMP steekzekeringen, dus niet om de drie zware geschroefde. Het zou gaan om de tweede van links, een 20A als je voor de auto staat.

Ohja, het gaat om een 92er Civic Hatchback, maar model 91 met D15B1/2 motor (Dual programmed fuel injection), en automaat.

Belangrijkste is eigenlijk of ik met losgetrokken zekering voorlopig kan blijven rijden. Niet dat het bijvoorbeeld de zekering van de koelvin is ofzo.

Alvast bedankt.
Marcel.

hellbat

Geplaatst door hellbat (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

rob010 (0), 14 jaar geleden

Geen idee waar die zekering voor is,maar dat probleem met je verlichting komt waarschijnlijk gewoon door de schakelaar,probeer eens een andere.

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Tuurlijk, dus als ik bij jhou thuis de hoofdstop uit de zekeringkast trek, en de lamp in de huiskamer blijft het doen, ga jij de schakelaar vervangen ???????


Groeten Marcel

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Om nog even terug te komen op het probleem. Ik had inmiddels achterhaald dat de zekering van de claxon en de remlichten is. Het probleem kon dus alsnog twee kanten uit. Naar voren ( Claxon), en de passagiersruimte in, totaan de remlichtschakelaar.

Ik besloot de kabelboom te volgen vanaf de zekeringkast in de motorruimte richting koplampen, en kwam onder het luchtfilterhuis deze ravage tegen.
[img]http://i48.tinypic.com/lgo5f.jpg[/img]

Mijn eerste diagnose was dus juist, ik had een kortsluiting in de kabelboom. Ik moest alleen even weten welke kant ik uit moest zoeken.

Groeten Marcel

rob010 (0), 14 jaar geleden

[quote]Tuurlijk, dus als ik bij jhou thuis de hoofdstop uit de zekeringkast trek, en de lamp in de huiskamer blijft het doen, ga jij de schakelaar vervangen[/quote]
Wijsneus......kortsluiting komt vaker voor in de schakelaar dan nu in de kabelboom.
Maar probleem opgelost (denk ik) en daar ging het om.

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Probleem is inderdaad opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.