Hyundai H200: aankoop hyundai h200 2001 2.5 td

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 td

Hallo mede forumgebruikers,


ik sta op het punt om een H200 aan te schaffen, tis een 2.5 td (geen crdi) en geen intercooler, hij heeft 177.500km gelopen en zit volledige historie bij heeft net een grote beurt gehad, is van een particulier geweest en ziet er goed uit, het is het nieuwere type, enige probleem is, toen ik onder de kap keek en onder de motor ik olie zag liggen op de afdekplaat van onder de motor, het bleek volgens dan man zelf de carterpanpakking te wezen en zo zag het er ook uit volledig rondom het blok precies bij die pakking, nou hoor ik slechte verhalen over deze bus, over olie-leidingen etc. moet ik mij nu zorgen maken of niet de leidinge zagen er goed uit en de distributie-riem is net vervangen, hij moet er precies € 5000,- voor hebben leek mij heel mooi, maar toch graag jullie mening!

klaas123

Geplaatst door klaas123 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

zo ver ik weet is de 200 stukken beter dan de 100 en moet het best een goede wagen zijn zeker nu je weet dat de boekjes er bij zitten het blijft voor de rest tocg altijd koffiedik kijken.
we hebben zelf een mitsubishi l400 is het zelfde alleen geloof ik iets andere motor we hebben er geen problemen mee al is het geen race wagen dus als je hem netjes behandeld moet je er veel plezier van kunnen hebben.

groetjes jan.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Lees dit eerst even.

Hans

klaas123 (0), 15 jaar geleden

ja hans, daarom schreef ik ook "nou hoor ik slechte verhalen over deze bus" daar bedoel ik hier op het forum mee, en daarom ook jullie mening, ik heb al heel wat busjes bekeken en bereden maar geen enkele rijdt zo comfortabel als deze, nissan vannete L300 etc, allemaal heel kaal en van bedrijven geweest, met deze is het anders van particulier en boekjes etc. die carterpakking wordt vervangen bij aankoop zit bij de prijs in, maar goed ik wacht nog even de reacties af

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ach houd er ook rekening mee dat je ook pech kan hebben met de beste wagen die er bestaat.
je moet ook een beetje geluk er mee hebben en het scheeld ook hoe hij behandeld en onderhouden is en hoe je er zelf mee om gaat hoor.

groetjes jan.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Ik zou er persoonlijk niet aan beginnen.
de krukas bout breekt regelmatig af met alle gevolgen vandien.
Zeker als het een uitvoering met airco is moet je op je hoede zijn, want op die bout zit dan ook de poulie van de airco.
Een mitsubishi L400 is geen vergelijking, motor is toch anders, hyundai motor is met veel slechtere aanmaak toleranties in elkaar gezet.
Kortom, laten staan.

christiaan1111 (0), 15 jaar geleden

Er zijn altijd tegenstanders en voorstanders.
Ik heb 8 jaar met 2 Hyundai's H100 gebruikt gereden. Beide zonder enig probleem.
Daarna overgestapt naar de H200 en helaas voor mij een verkeerde uitgezocht.
Heb een H200 van 1998 gekocht in 2004 met toen 164.??? km op de teller.
Daarna is bij 199.595 km ( weet het nog precies) mij motor niet kapot gelopen maar liep wel op zijn eind. Heb daarna de motor laten reviseren, en loopt nu zonder problemen. Ondertussen staat er een 240.000 km op de teller, en heb geen problemen meer gehad met de motor.
Tussendoor nog wel even de cardanas moeten laten maken maar verder geen grote dingen.

Maar om een lang verhaal kort te maken........
Ik ken vele die bussen rijden. VW T4, Mercedes Vito etc, en die hebben ook problemen gehad met hun bus.
Aandachtspunten zijn wel bij de H200:
* Olielieidingen
* Krukaspoelie ( vooral met airco)

Verder moet ik je gelijk geven dat er geen andere bus zo comfortable rijd als een H200, daarvoor ben ik ook gevallen, en ik rij ondanks mijn kosten nogsteeds met heel veel plezier met mijn bussie en zal dit nog een paar jaar doen totdat de H300 voor een goede prijs op de 2de hands markt te krijgen is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.