Hyundai H200: aansluiten zender/ontvanger centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4

Hoi,

ik heb hier een zendertje liggen die ik ooit es van plan was om in mijn citroen bx te bouwen, maar dat is er nooit van gekomen. Later idem met mijn ford escort en nu wil ik hem toch echt gaan inbouwen in mijn H200.

weet iemand waar ik deze moet aansluiten?

het systeem dat ik heb liggen is de Tesor A160FI, waarvan ik geen aansluitschema's meer kan vinden maar ik heb wel een vervolgmodel gevonden die volgens mij hetzelfde aangesloten moet worden. Dit is de Tesor TE166F.

dit is de installatiehandleiding (schema staat op pagina 2 van de handleiding):
www.autostyle.nl/downloadfile.asp?id=42

weet iemand welke van deze drie schema's ik voor de H200 moet gebruiken, en vooral ook, waar ik deze in de H200 moet aansluiten? (welke draden, waar vind ik deze draden?)

ik hoop dat iemand mij kan helpen!! alvast bedankt!

greetz, Sander

wizzie

Geplaatst door wizzie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

plixpos (0), 17 jaar geleden

in je hyundai zit in de linkerdeur waarschijnlijk geen motortje voor de CV (iig niet bij de diesels). Dit kan je controleren door te kijken of als je de deur RV op slot doet de CV ook op de deur LV werkt.

Je moet dan een extra motortje in de LV deur plaatsen dat het cvsysteem gaat bedienen. Een 2-draads motortje is genoeg. Verder kan je dan schema 3 nemen waarbij de plus en min van de draden naar het nieuw geplaatste motortje wisselen. let op puls maximaal 1 seconde zetten ivm doorbranden!

Zo'n motortje met stangetjes etc kost 8 euro.

wizzie (0), 17 jaar geleden

Hoi Plixpos,

bedankt voor je reactie! ik heb het even bekeken en er zit inderdaad zoals je zegt geen motor in het linker voor portier... zoals je het uitlegt klinkt het heel simpel. Kun je me vertellen waar ik deze motortjes kan kopen en moet ik daar nog een speciale hyundai voor hebben of zijn die universeel?

alvast bedankt!

greetz, Sander

plixpos (0), 17 jaar geleden

Kan je kopen bij iedere alarminbouwstation. Je moet wel de stangetjes en verbindingsblokje erbij krijgen.
Of op internet kijken marktplaats/auto diversen/alarminstallaties zoek op centrale vergrendeling. Hier worden setjes aangeboden voor 30 euro met 4 motortjes en stuurunit en afstandsbedieningen. Ze verkopen ook losse motortjes.
Succes

christiaan1111 (0), 17 jaar geleden

Ook los te verkrijgen via M&R of Heuts Automaterialen

wizzie (0), 17 jaar geleden

het is gelukt!

ik heb een motor gekocht bij de locale hyundai dealer, die had ze ook liggen en daar was ik toevallig...

bedankt voor de reacties!

RonvO (0), 17 jaar geleden

Ik heb precies de zelfde situatie.
Heb al tijden zo'n draadloos setje liggen.
Toch ook eens kijken of ik er wat mee kan.

Kan je me vertellen hoe je die motor hebt aangesloten?
Draad kleuren ed.
En wat heeft die originele motor gekost?

tnx,
Ron.

wizzie (0), 17 jaar geleden

die originele motor was 25 euro, maar ik heb ze ook voor 12 euro gezien... was geen originele hyundai trouwens. Ik heb deze motor overigens niet gebruikt omdat er al een motor in de deur zat die nergens voor gebruikt werd... raar :-/

ik heb mijn set aangesloten volgens schema 3, waarbij de motor het slot in de linkerdeur aanstuurt. De rest gaat dan automatisch mee met de centrale deurvergrendeling, maar dat gaat buiten het ingebouwde systeem om.

De alarmlichten (gele kabels) heb ik aangesloten op twee groene kabels die uit de stuurkolom komen. Deze waren aangesloten op de schakelaar van de richtingaanwijzer. Volgens mij kwamen er meer dan twee groene kabels uit deze kolom maar ik kan je niet precies meer vertellen welke je precies moet hebben. Heb alles alweer dicht geschroefd namelijk ;-)

succes!

RonvO (0), 17 jaar geleden

Waarschijnlijk is bij jou dan al eerder iemand aan het hobbien geweest want bij mij zat er geen motor in linker portier.
Ben er dus even 1 gaan halen. 12 euro, dus daar hoef je het niet voor te laten.
Was eigenlijk best een simpel karweitje. alles doet het perfect. Moet alleen de lichten nog aansluiten maar daar had ik even geen tijd meer voor.
Vanavond even mn reserve sleutel uit elkaar halen om de baard en de chip over te zetten.

wizzie (0), 17 jaar geleden

ja ik denk inderdaad dat er ook al iemand mee bezig was geweest, maar het uiteindelijk niet af heeft gemaakt ofzo... vreemd geval..

goed dat het gelukt is! die kabels onder de stuurkolom waren vrij lastig te vinden maar ik heb gewoon de kabels vanaf de richtingaanwijzer gevolgd, en toen had ik ze.

succes!

RonvO (0), 17 jaar geleden

Dacht vanavond nog even snel de lichten aan te sluiten maar dat viel toch even tegen.
Heb vanaf het kastje maar 1 draad die naar de lichten moet en krijg blijkbaar de goede aansluiting niet gevonden.
Tis of alleen links of alleen rechts wat knippert.
Toen dacht ik slim te zijn en m bij de alarmknop te pakken. Jammerrr... links en rechts knipperen mooi samen , maar dus ook als ik richting aan geef.

Iemand suggesties?

wizzie (0), 17 jaar geleden

hoi Ron,

in mijn ontvanger zat een kabel die zich vertakte naar twee kabels, met twee verdikkingen erin. Ik denk dat dit diode's zijn die ervoor zorgen dat de stroom maar 1kant op kan, maar ik weet het niet zeker. Wel vreemd dat jouw zender er niet op gebouwd is om twee richtingaanwijzers aan te sturen.

Ik denk dat je diode's nodig hebt, maar ik weet het niet zeker...

succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.