Hyundai H200: krakende versnellingsbak

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.4

Hoi,

ik heb twee weken geleden een H200 uit 1998 gekocht waarvan de versnellingsbak kraakt als ik snel van de 3 naar de 4 schakel. Ik weet niet veel van versnellingsbakken maar volgens mij zit het probleem in de synchromesh. Verder heeft hij als hij net loopt en dus nog niet echt opgewarmd is nogal moeite om de versnelling in de 1 of de 2 te krijgen en moet je flink door duwen.

Ik heb gehoord dat versnellingsbakken nogal problemen zijn en dat de meeste garages hier liever niet aan zitten.

Ik ben op zoek naar een garage in groningen of omgeving (mag wel een eindje weg zijn, maar liever niet in zuid-limburg ;-)) die dit voor mij kan fixen. Ik las laatst iets over dat er wel eens goede maar gebruikte versnellingsbakken worden geplaatst in auto's waar de versnellingsbak stuk is, om op deze manier kosten te besparen. Weet iemand wie dit doet? Dit lijkt me namelijk erg interessant mocht het nodig zijn om de volledige versnellingsbak te vervangen.

Ik hoop dat iemand hier een oordeel over kan geven!

alvast bedankt!

met vriendelijke groet, Sander Stegeman

wizzie

Geplaatst door wizzie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

De 4de versnelling zit gevangen tussen 2 assen, als daar de afstanden vergroten (speling lagers of een ingedrukte vangplaat van lagers) heb je kans op een krakende versnelling. De versnellingsbak zal dus open moeten wil je het probleem verhelpen.

wizzie (0), 17 jaar geleden

ik lees dat meer mensen problemen hebben met het feit dat de eerste en tweede versnelling nogal zwaar gaat. Is dit probleem op te lossen door een nieuwe bak? ik ben namelijk via onderdelenzoeker benaderd door een bedrijf dat er voor mij een nieuwe bak in kan zetten. Het probleem met de synchromesh is hierdoor opgelost lijkt mij, maar de andere versnellingen ook?

het klinkt een beetje lomp als ik hem in de versnelling duw (daar moet ik ook nogal wat kracht voor zetten). Is dit normaal?

Moet hier een nieuwe bak voor komen? ik hoor namelijk ook mensen die zeggen dat er wat olie bij moet in de huidige bak en dat het dan al opgelost is.

Kan ik door blijven rijden en voorzichtig doen met de synchromesh of wordt het steeds erger?

alvast bedankt!

greetz, Sander

G.E.P. (55), 17 jaar geleden

zou eerst de versnelbak.olie eens verversen.
75w/90 volsynthetis

menga (0), 17 jaar geleden

Ik heb een Accent 1300 van 2001.
2e versnelling gaat ie soms moeilijk in, en de 3e versnelling kraakt geregeld.
Zowel met opschakelen als terugschakelen.
Olie gisteren ververst maar probleem blijft.
Dus ik denk aan de synchronisatie.

wizzie (0), 17 jaar geleden

ik heb ook nog even bij verschillende dealers geinformeerd en die zeggen allemaal dat het de synchronisatie is...

ik ga vandaag een afspraak maken bij een demontagebedrijf, die kunnen voor 800 euro een gebruikte versnellingsbak met 4 maanden garantie plaatsen. Is dit een rare prijs?

Theo Veenman (0), 17 jaar geleden

Ik repareer veel van die h200 versn.bakken ook met nieuwe onderdelen blijf ik het probleem soms ook nog houden, als ze koud ook moeilijk schakelen dan doe ik 3/4 ltr olie aftappen en daarna afvullen met atf olie dextron 2 in vrijwel ale gevallen is het probleem dan opgelost het is het proberen waard altijd goedkoper dan een andere versn.bak p.s. bij een gebruikte bak kun vaak hetzelfde probleem hebben. theo

wizzie (0), 17 jaar geleden

de bak is sowieso niet goed wat er zit ook een kraak in de 4e versnelling... volgens mij is dat de synchro mesh en dat lijkt me niet op te lossen met nieuwe olie, toch?

wizzie (0), 17 jaar geleden

nieuwe versnellingsbak ligt erin, en hij rijdt nu geweldig!! de kraak uit de 4 is helemaal weg (logisch ;-)) en de andere versnellingen zijn veel soepeler... heerlijk!!

TimTheToolman (0), 17 jaar geleden

Beste Wizzie,

Als ik zo vrij mag zijn, wat kostte het eigenlijk om er een andere versnellingsbak onder te laten zetten?
Dus incl alles? en bij wie?

wizzie (0), 17 jaar geleden

Hoi Tim,

het kostte mij 800 euro om de bak te vervangen, en dat was inclusief alles.

ik heb het laten doen bij T&M in Buitenpost. Deze is geloof ik gespecialiseerd in de h200 motoren en versnellingsbakken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.