Hyundai Atos: Achterlicht-unit eruit halen voor lamp verwisselen?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

Wij hebben bij onze atos twee lampjes kapot en begon met goede moed vandaag om deze te verwisselen..maar hoe kom ik bij die achterlampjes?

Er zitten die twee parkers, als je die los draait kun je de achterunit een beetje los krijgen, maar zou je verder gaan, gaat volgens mij de achterunit stuk omdat hij tegen de carrosserie aan komt. Van binnen uit zit geen luikje waar je erbij kunt komen..lijkt me niet de bedoeling om de complete bekleding te gaan demonteren..

Wat is de truc om hier de lampjes eruit te halen? In de gebruikershandleiding staat ook niks geschreven..heel veel over eerste onderhoud, maar achterlampjes niet..helaas

Wie kan ons helpen?

carpedimi

Geplaatst door carpedimi (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Een hulpdoenst bellen als je daar lid van bent

carpedimi (0), 9 jaar geleden

Wat is dit nou voor een onprofessioneel antwoord van iemand die bij de anwb werkt. Ja ik ben ook lid van de anwb, nee ik bel ze hiervoor niet! Ik wil gewoon zelf weten hoe dit bij deze auto in mekaar zit.

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Sorry sorry hoor maar daar worden wij zo dikwijls voor gebeld, omdat het bij sommige auto's een hele toer is voor een lampje te vevangen, ik kan het van hieruit niet zeggen, maar succes, en bij de anwb zijn de lampjes voor een acherlicht gratis

kaleido 1 (1445) PRO, 9 jaar geleden

Er zijn meerdere merken waarbij de binnen bekleding los gemaakt moet worden om een lampje te verwisselen.
Als je de parkers los hebt moet je dan misschien niet schuiven in plaats van kantelen.

frankst (5), 9 jaar geleden

Hoogstwaarschijnlijk zit de lampunit niet alleen met de twee schroeven vast maar is ook op een of twee punten (zo ver mogelijk naar de zijkant van de auto toe) vastgeklikt, wij hebben weliswaar geen Atos maar een H200, daarbij zit er inderdaad ook wel wat beweging in de lampunit wanneer de beide schroeven er uit zijn maar je moet nog hard trekken en wrikken om de lampunit er daadwerkelijk uit te pakken. Het kost wel wat kracht en "geweld" maar er raakt toch echt niets beschadigd. Het zal me niets verbazen als dat bij een Atos op precies hetzelfde neer komt.

Kijk dit is zoals het er bij onze H200 uit ziet wanneer de lampunit er af is,
in dat grote rechthoekige gat waar de stekker uit komt grijpt een soort kunststof-haak zich een klein beetje om de rand heen.
[url=http://postimg.org/image/jslflcfq9/][img]http://s24.postimg.org/jslflcfq9/P101027...[/img][/url]

Misschien heb je hier ook nog wat aan, het komt uiteindelijk toch allemaal een beetje op hetzelfde neer hoe die lampunits van Hyundai modellen zijn bevestigd: https://www.youtube.com/watch?v=H9P41o6V...
En nog een foto van de achterzijde van lampunit die toch behoorlijk op eentje van een Atos lijkt, die twee zwarte strookjes lijken mij de punten waarmee ie aan het chassis zit geklemd: http://file.seekpart.com/productsimage/2...

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

en hoe staat het er voor al licht in de duisternis, want het is hier op het forum wel gewenst dat je even zegt hoe het is afgelopen
gr jan

carpedimi (0), 9 jaar geleden

Ben bij de hyundai-dealer langs geweest deze week en ze hebben het me laten zien hoe het in mekaar zit..en inderdaad, bijna hetzelfde als bij de H200, het was nog geen 5 minuten werk om ze alle 4 te verwisselen.

Nadat je de 2 parkers eruit heb gedraaid, sla je rustig met vlakke hand ,waar de parkers hebben gezeten van binnen naar buiten, je tikt hem als ware naar buiten dus inderdaad niet draaien maar tikken of kloppen.. je moet het een keer gezien hebben. Bedankt voor het meedenken..

@jan: had er eigenlijk helemaal niet bij stil gestaan dat de anwb dit ook deed..had eigenlijk gedacht dat jouw antwoord een beetje sarcastisch was naar mijn onkunde..dus moet ik mij verontschuldigen..al heb ik toch nog altijd een andere kijk op pechhulp van de anwb, zal het wel in mijn achterhoofd houden dat ook dit pechhulp is..dat het de mensen niet makkelijk wordt gemaakt met lampen wisselen weet ik alles van..rij een renault megane..echt een hels karwei om lampen te verwisselen..

Gr Dimitri

Hans4040 (300) PRO, 9 jaar geleden

Netjes antwoord, bedankt voor de feedback.

jan5047 (0) PRO, 9 jaar geleden

Dimitri, geeft niks hoorr neem je niets kwalijk, je hebt het toch opgelost, nee je wilt niet weten waarvoor ze ons soms bellen , maar dat mag daar zijn ze lid voor,
Fijn weekend nog gr jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.