Hyundai Tucson 2007: Airbag test

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4GC, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 104

Mijn airbag lampje gaat aan bij starten dan even uit om vervolgens weer aan te gaan, blijft dan aan. In het verleden ook al eens gebeurd maar na wat morrelen aan de bekabeling onder de voorstoelen weer uitgegaan. Waarschijnlijk een slecht contact in een van de stekkers van het airbagcircuit. Maar het blijft moeilijk te achterhalen waar het nu precies misgaat, welke stekker, welke airbag. Nu denk ik er al een poosje over een obd tester aan te schaffen waar ik wat meer info over b.v. een storing kan uitlezen. Die is natuurlijk ook handig voor andere storingen uit te lezen, zaken te resetten terug te stellen of te resetten. Ben dus op zoek naar een hobbytester waarmee ik de diverse foutcodes kan uitlezen en eventueel wissen. Iemand die een apparaat kan aanbevelen?

conradus

Geplaatst door conradus , lid sinds 15 jaar geleden

4 Reacties

oldford PRO, 2 weken geleden

Je hebt iets nodig dat specifiek voor Hyundai is.
Aan een algemene EOBD/OBD2 tester heb je in dit geval niets, want die kan alleen de motor en de gerobotiseerde/automatische versnellingsbak uitlezen en niet de Airbag, Abs en alle andere systemen.
Dan zit je qua prijs al gauw op meerdere honderd euro. Of je dat eruit haalt?

conradus, 2 weken geleden

Wat heb ik minimaal nodig? Liever iets wat ik b.v. ook voor een Nissan en Peugeot kan gebruiken.

oldford PRO, 2 weken geleden

Bij meerdere merken heb je meerdere testers nodig, of een duurdere professionele aftermarket kit.
Iets algemeens voor weinig geld dat ook nog abs, airbag en de rest kan uitlezen is er niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.