Hyundai Coupe: Auto hobbelt bij scherp sturen lage snelheid

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

het ene probleem is net opgelost of het andere doet zich weer voor...
Als ik met lage snelheid 5 km per uur, scherp naar rechts stuur hobbelt de auto... Naar links is het minder.
Ook op rechte stukken heb ik met bepaalde snelheden dat de auto hobbelt maar dit doet hij al langer, Alleen het probleem bij het scherp sturen is nieuw... Bij het achteruit rijden in combinatie met scherp sturen is het misschien nog een tikkeltje erger.
iemand een idee waaraan dit kan liggen?

Groet lennart

coupe97

Geplaatst door coupe97 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 13 jaar geleden

tja...het eerste wat bij mij opkomt is weer de homokineet...misschien de andere kant?

mvg,
Hans.

coupe97 (0), 13 jaar geleden

Hallo,



Ik heb ongeveer 6 weken geleden de aandrijfas links voor geheel vervangen omdat de homokineet kapot was, ik heb toen helaas een verkeerde homokineet gekregen die geen abs ring had. Na het vervangen van de aandrijfas begon de auto ook nog eens te hobbelen bij extreem scherp sturen met lage snelheid. Reden genoeg voor mij om een nieuwe aandrijfas te bestellen, voordat ik deze in huis had heeft ook het wiellager het begeven (waarschijnlijk door het "hobbelen") het wiellager is vervolgens "verbrand" waardoor de borgring niet meer los te krijgen was en het wiellager dus niet vervangen kon worden...gevolg een volledig 2e handse wielophanging erbij besteld en het geheel deze week vervangen, dus wielophanging en aandrijfas. Nu is het hobbelen iets minder geworden naar mijn idee, alleen het is er nog steeds... Ik heb overigens ook de aandrijfas rechtsvoor vervangen omdat deze ook zijn beste tijd gehad heeft. Heeft iemand een idee wat er nog meer voor kan zorgen dat een auto hobbelt bij volledig naar één kant sturen?

Ter info: ik heb mijn banden vorige maand laten omleggen op andere "rechte" velgen dus aan de velgen kan het niet liggen... misschien de banden? Ik ben ten einde raad en ben bang dat ik nu het nieuwe wiellager ook kapot ga rijden als dit niet verholpen wordt...

Alvast bedankt!

coupe97 (0), 10 jaar geleden

Auto is verkocht, ben nooit achter de oorzaak gekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.