Hyundai Coupe: Auto stuurt onzeker, zwalkt en spoort behoorlijk

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Twee jaar lang heb ik zonder problemen met deze auto gereden. Wel een paar keer de banden weer op spanning moeten brengen, vooral rechtsvoor wilde nog weleens wat lucht nodig hebben. Maar voor mijn gevoel was dat niet overdreven vaak en heb het niet als probleem ervaren.

Een paar maanden geleden besloot ik maar een setje nieuwe velgen te bestellen want ik wilde toch al eens een mooi setje 18" aanschaffen.

Voordat de nieuwe velgen binnen waren kreeg ik er (eigenlijk sinds de sneeuw) een probleem: de auto stuurde ineens wat onzeker en wanneer de weg niet helemaal lekker was spoorde de auto nogal. Zodra de nieuwe velgen binnen waren (+ banden en gebalanceerd en al) heb ik deze op de auto gezet. Het zwalken en sporen bleef.

De boel is inmiddels opnieuw uitgelijnd maar dat heeft niet veel geholpen. Een oorzaak is toen niet geconstateerd.

Voordat het commentaar komt dat de velgen te groot en de banden te breed zijn: met de originele wielen (215/45/R17) heb ik dit probleem 2 jaar lang niet gehad en eigenlijk van de ene op de andere dag wel. De maat die er nu onder zit is één maatje groter (225/40/R18) dus dat kan het volgens mij niet zijn.

De vraag is nu natuurlijk: wat dan wel? Waar zou ik naar kunnen (laten) kijken?

Alvast mijn dank voor de suggesties.

Tuscani

Geplaatst door Tuscani (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou het toch zoeken in de uitlijning...ga eens naar een goed bedrijf op dat gebied en dan niet alleen de voorwielen maar compleet uitlijnen, dus beginnen bij de achterwielen.

succes,
Hans

Tuscani (0), 13 jaar geleden

Uitlijning was ook het eerste waar ik aan dacht. Het is door de dealer uitgevoerd en netjes op alle vier de wielen. Ik geloof ook zeker dat het goed gedaan is, ik heb er een mooi rapportje van gekregen.

Ik ben bang dat er toch meer aan de hand is. Heeft het trillende wiel iets anders laten verslijten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.