Hyundai Coupe: Auto start soms slecht, dynamo al vervangen + accu doorgemeten i

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb nu sinds een maand een Hyunadai Coupe uit 1999. Na 2 dagen stond ik al stil! ANWB zei dat de accu vast gezet moest worden, dat zou geregeld worden maar stond een week erna al weer stil. Dynamo moest vervangen worden. Ik heb inmiddels een nieuwe Dynamo en de accu zit netjes vast. De accu is ook doorgemeten en alle spanningen waren goed, moest alleen opgeladen worden. Ik heb toen een flink eind gereden en inderdaad hij reed een week zonder ook maar 1 keer moeilijk te starten!

Nu is het alleen zo dat hij af en toe nog steeds slecht start. Er is geen lekkage want als hij een dag stilstaat wil hij de dag erna nog gewoon in 1 keer starten. Maar wat hij soms doet is als ik de auto probeer te starten hoor je eerst dus ja hoe zeg je dat ... wat je altijd hoort als je de auto wilt starten maar dan hoor je het geluid alsof je bij het wisselen van je versnellingen op je fiets er ff doorheen trapt zeg maar, hij klikt even, ik houd de sleutel dan draaiend in het contact, en hij draait dan naar dat geluid weer door en dan start de motor direct.

Mijn concrete vragen:
* dit erg is, of dat het misschien door de winter komt of dat mijn startmotor eens schoongemaakt moet worden/vervangen.
* Of is misschien de olie te dik ? Accu is het zeker weten niet, want alles brand ook gewoon netjes.
* Weet niet of het ermee te maken heeft, maar soms brand mijn lampje in de deur ook niet als ik de deur open doe en als ik de auto dan start doet ie het wel weer ? Kortsluiting/vocht?

Hoop dat iemand wat antwoorden kan geven op me verhaal.

Gr.

Eurostyle_

Geplaatst door Eurostyle_ (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harnak (0), 13 jaar geleden

ik zou eerst het kleine stekkertje op de startmotor schoonmaken of vervangen

ronnietjuh (0), 13 jaar geleden

Het kan misschien ke nokkenaspositie sensor zijn.
Had ik namelijk ook een keer mee te maken dat hij soms wel en soms niet starten.

Eurostyle_ (0), 13 jaar geleden

Het probleem is opgelost! Ik stond gisteren weer stil en eindelijk zag de anwb dit keer wel het probleem. De accu die er nu inzit had te weinig vermogen, er zat 50amph. in terwijl dit minimaal 60 moest zijn!!! En aan gezien de accu ook al 3 jaar oud was kan je zeggen dat deze accu dus eigenlijk nog maar voor de helft vermogen leverde! Als ik nu start draait alles als een tierelier en niet zo langzaam meer rond. Wel raar dat de kwikfit, garage en 2 keer de andere anwb dit nog nooit opgevallen is!! Zelfs degene niet die de accu opnieuw moest vastzetten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.