Hyundai Getz: automaat getz doet vreemd

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

hallo luitjes,

mijn automaat van mijn 1.3 getz (2005) blijft de laatste dagen hangen in zijn 3, het gebeurt alleen met een koude start als ik weg rij van huis, hij schakeld dan op naar de 3 en blijft vervolgens daar in hangen, ook als ik gas los laat remt hij op de motor zeg maar, als ik 2 kilometer verderop het zat ben dat hij niet goed schakeld, zet ik hem langs de weg stil en start opnieuw, daarna is het probleem weg en en zijn alle versnellingen weer aanwezig.

gek genoeg had ik 2 jaar geleden ook al 1 keer gehad, maar nu wel om de dag ofzo.

olie peil in de bak is prima, en als hij het doet schakeld hij zijde zacht

wie weet raad>?

high roller

Geplaatst door high roller (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

high roller (0), 15 jaar geleden

o ja ik heb de 4e april een afspraak bij de garage voor een uitlezing (konden niet eerder wegens drukte) maar ben toch al benieuwt wat het zou kunnen zijn

wim12199 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hij gaat in noodloop, dat wil zeggen dat er ergens een tijdelijke storing is in het electronisch systeem van de versnellingsbak (of een mechanisch die electrisch wordt opgemerkt). Laten uitlezen, dan wordt je al veel wijzer.

high roller (0), 15 jaar geleden

toch vind ik het dan raar dat bijvoorbeeld als ik hem in zijn 2 en dan weer terug in D doe dat de bak daarna weer werkt, zou het niet aan de pennen kunnen liggen dan wel filter of olie?

uitlezen zal de 4e gebeuren, ben benieuwt, voor de rest prima bakkie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.