Hyundai Getz: hoog verbruik getz

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Wij hebben reeds 6 jaar onze getz, tot nu toe geen enkel probleem maar vanaf de eerste dag zit het verbuik volgens mij zeer hoog, 9liter op 100km.
Dit is meestal wel stadsverkeer en korte afstanden maar als wel eens een lange afstand doen bv naar zee zakt het verbuik nauwelijks.
Vanaf dat de wagen nieuw is hangt er steeds een vreemde geur rond de wagen, vooral rond de motor maar bij het terug starten met warme motor is de geur binnen ook te ruiken.
Ik dacht eerste dat dit wax of olie op de nieuwe motor was maar na zes jaar is de geur er nog steeds.
De wagen geeft volgens de dealer geen codes op en het motorlampje brandt ook niet.
Ik kan de geur moelijk thuisbrengen, het ruikt volgens mij ook niet naar katalysator of dergelijke.
Maar nu de laatste dagen heb ik precies de indruk dat de wagen in zijn lage toeren een beetje schokt als hij in toeren klimt, maar zeer miniem, bijna niet voelbaar maar toch.
Ik vroeg mij toch af of dit alles met elkaar te maken heeft.
De wagen heeft nu 30000 km, dus niet veel.
Heeft er van jullie iemand dit nog gehoord of meegemaakt?
Dan hoor ik het graag.
Allemaal al bedankt.

wim12229

Geplaatst door wim12229 (10) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

nou 30.000km in zes jaar is niet veel je vebruik gaat ook echt niet naar beneden door eens in de maand een grote rit te maken dit heeft alleen effect als je dit dagelijks doet dat het verbruik hoog is komt door kleine stukjes motor komt niet goed op temperatuur en het verbruik zal hierdoor ook wat aan de hoge kant zijn dat de motor een beetje schokt kan gebeuren dat alles een beetje dichtslipt met name koolafzetting in het gasklephuis weet niet wanneer er voor het laatst nieuwe bougies en luchtfilter en brandstoffilter zijn vervangen dient elke vier jaar of 60 000km te gebeuren maar voor jou geld vier jaar

de geur in de auto moet je eens laten beoordelen mijn pc kan dat nog niet ruiken

wim12229 (10), 14 jaar geleden

De bougies en luchtfilter zijn onlangs vervangen.
Korte ritten, daar ben ik het mee eens, maar de laatste weken rij ik er nu zelf mee, 80 km per dag, en het verbruik blijft gewoon 9 liter, ik doe dit traject al tien jaar, met mijn andere wagen 2000hdi verbuikt deze 7,8 liter, altijd.
Volgens de garage ligt het verbruik van een gemiddelde getz rond 7 liter, maar zij kunnen niets vinden, ik tank steeds 98 oct met 95 verbuikt hij nog meer 320km met volle bak, anders 360km.

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk even met een stroboscooplamp of de voorontsteking op 5° voor het bdp staat.
Zoniet zit je met een probleem aan het onderste tandwiel/ krukashoeksensor (plaatje) van de distributie.
Het gebeurt regelmatig dat de krukasbout los komt, zelfs op weinig km.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.