Hyundai Matrix: banden / wielen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Niet echt een probleem maar een vraag.

Heb een Matrix uit 2003 met 15 inch lichtmetalen velgen (origineel) met Hancoock banden 195/55 R15. Nu wil ik graag in de winter de band 185/65 R15 gebruiken. Nu weet ik dat het niet een standaard maat band is voor deze auto maar is het zonder problemen mogelijk?

Graag advies
groet

feets

Geplaatst door feets (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Matrix? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

185/65/14 is de standaardmaat en ook 195/55/15. Omwenteling gaat niet helemaal kloppen.

feets (0), 11 jaar geleden

Ja de kilometerteller zal gaan afwijken (doet hij al. Volgens navigatie rij ik altijd +- 8 km/uur langzamer dan wat de teller aangeeft met de originele banden) maar mijn vraag is of de banden/wielen ergens tegen aan gaan lopen bij bv sturen en/of inveren of dat er een verkeerde belasting voor de versnellings bak zal ontstaan. Ik bedoel dus of er echte problemen kunnen ontstaan.

groet

feets (0), 11 jaar geleden

Uitgebrobeerd bij een garage en past prima. Ook bij ver insturen en inveren. Alles bij elkaar is de complete band velg 13 mm x 2 = 26 mm hoger en 10 mm smaller. Geen probleem. Kilometer afwijking erg klein. Matrix kilometer afwijking is toch al 6- 8 km/uur. Dit wordt nu dus minder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Matrix of stel zelf een nieuwe vraag.