Hyundai accent: Benzinepomp relais Hyundai Accent

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Hallo

Ik zoek het relais van de benzinepomp van een Hyundai Accent 1300 uit 2000. Auto start niet. Benzinepomp schakelaar de twee bovenste pennen geven geen stroom. Benzinepomp is oke als je er direct stroom op zet. Ik hoor het relais niet klikken, dus daar zoek ik de oorzaak.

Groet

Theo

theorekord

Geplaatst door theorekord (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

theorekord (0), 12 jaar geleden

Duidelijker kan niet, bedankt Hans....

Hans4040 (355) PRO, 12 jaar geleden

En....gelukt?

theorekord (0), 12 jaar geleden

Hallo Hans

Vanmiddag het relais verwisseld. Niets. Balen dus en zoeken naar de koperworm. Het bleek dat het relais geen stroom kreeg dus ook de stekker niet op de pomp. De pomp draait als ik hem direct doorverbind, dus dat kunnen we uitsluiten. Heb aarde gecontroleerd en zelfs een extra aardedraad aangelegd. Daarna alle zekeringen getest. Het blijkt dat een diode (rw diode 2-polig) niets doet. Het is dat witte blokje achter het fuelpomprelais op jouw gestuurde tekening staat resistor. Ik hoop dat dat het probleem is, morgen even zien of een groothandel zo'n blokje heeft liggen. Ik laat weten hoe het afloopt.

Groet

Theo

theorekord (0), 12 jaar geleden

Garage heeft het diodeblokje gemeten en was toch goed. Als ik het contact omdraai loopt de benzinepomp niet maar de tankmeter doet het wel wel. Dus de pennen 87 en 30 geven geen stroom. Mogelijk dat er een storing in het contactslot (zit geen startonderbreker op) zit. Of is er iets anders aan de hand? We zoeken verder...

theorekord (0), 12 jaar geleden

Er kan een storing zitten in de leesspoel en het hoofdrelais. Die laatste wil ik het eerste controleren, maar waar zit het hoofdrelais en wat is het eventuele nummer? Wie weet het.

theorekord (0), 12 jaar geleden

Aan een Hyundaidealer gevraagd waar het hoofdrelais zat. Kreeg als antwoord onder de motorkap. Niet te vinden dus. Schiet mij maar lek. Heb links in het interieur een relais gelocaliseerd met nummer 39160-22030. Vijfpolig relais en ernstig aangetast. Dat moet toch bijna zeker de oorzaak zijn. Zal zien zo'n relais bij de dealer te bestellen en laat de afloop weten

theorekord (0), 12 jaar geleden

Relais is verangen en de auto start weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.