Hyundai : bruine rook

mijn collega maakt me er deze week op attent dat als ik mijn auto start of bij een stoplicht wegrij er een bruine rook uit de uitlaat komt. Ik natuurlijk meteen in de stress over mijn koppakking. Ik ben vandaag vanuit mijn werk naar huis +/- 25 km naar huis gereden daar aangekomen heb ik hem warm laten worden en toen de aanjager aansloeg heb ik de dop dan de radiateur eraf gehaald (met beleid natuurlijk) en heb hier een koppakkingtester boven gehouden. na 5 minuten nog niet geel vloeistof vervangen van de tester weer dop eraf gehaald en weer getest tot 4x toe en geeft geen kapotte koppakking aan. ik ga nu wel het vloeistof peil in de gaten houden, maar wat kan dit nog meer zijn het is me wel opgevallen dat mijn auto bij koude motor en 2 minuten stationair draaien een fluitend geluid maakt geen vriemen maar in de motor. Ook tikken de klepstoters bij cilinder 4 wat me irriteerd omdat hij maar 112.000 heeft gelopen.

Groeten Carlo

aub vaktaal spreken weet ik teminste hoe wie wat

carloderckx

Geplaatst door carloderckx (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rubenrispens (0), 18 jaar geleden

Laat je koelsysteem eens afpersen bij een garage. Geeft wellicht al een indicatie.
Kijk ook eens onder je oliedop, of daar sludge in zit, wat ook kan duiden op een lekke koppakking

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Bruine rook is geen koelvloeistof.
Koelvloeistofdamp is wit.
Sludge onder je oliedop is geen indicatie van een lekke koppakking.

Het gaat zeker over een diesel?

rubenrispens (0), 18 jaar geleden

Wellicht is het beter een mogelijk probleem aan te dragen, Peter, dan alleen maar te roepen wat het niet is, en vwb de sludge hebben we toch een meningsverschil!

Als het een diesel betreft, wat suggereer je dan?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Sludge in je dop wil echt niet zeggen dat je kop lek is. Denk eerder dat er heel rustig gereden is met de auto, en dat de aanslag nu op de een of andere manier loskomt en mee de uitlaat uit blaast. Wat ook wel voorkomt is koelvloeistof in je uitlaat gelopen die door verdamping er mee uitkomt. Alleen in dit geval kan dat niet want dan zou je ipv bruine, witte rookvorming hebben. Trouwens als al je vloeistoffen goed zijn en blijven zou ik me niet al te veel poespas op de hals halen. Zou gewoon eens een best stuk flink rijden met die bak, denk dat het dan al een stuk beter word, je moet toch iets proberen.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Overig of stel zelf een nieuwe vraag.