Hyundai Matrix: Controle en vulling airco

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Wanneer moet de airco op lekken en de inhoud gecontoleerd en vervangen worden? Bij m'n vorige wagen stond dit in het onderhoudsprogramma van de wagen (controle om het jaar)

rz40sl

Geplaatst door rz40sl (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Matrix? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou ik zou op vulling om de twee jaar doen ivm met de smeringing.
controle van de werking kan je zelf ieder jaar doen door tekijken of hij nog koelt.

groetjes jan.

rz40sl (0), 14 jaar geleden

Ik heb de airco laten kontroleren bij een extern bedrijf , gespecialiseerd in het plaatsen van airco's, alles blijkt OK te zijn. Maar ik zit met een ander probleempje. Telken malen als we de wagen starten, start de airco en brand ook het kontrolelichtje van de airco in de "koud/warm" knop. Het is wel een gewone airco en geen elektronische. Als ik de schakelaar met draaiende motor dan uitdruk, schakelt hij af en toe terug aan. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Relais? Schakelaar? Graag info.

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

kan alle bei het is trouwens bij deze wagen altijd zo dat bij starten de airco direct aan gaat en je hem zelf uit moet zetten had toevallig vandaag zo n wagen deze deed dat precies het zelfde.
alleeen de rede dat hij na uit zetten weet aan gaat weet ik niet .

groetjes jan.

rz40sl (0), 14 jaar geleden

Bedankt Jan T. Waar zit trouwens die relais? Zo het kunnen dat de knop een slechte massa heeft? Ik heb wel een aantal personen gesproken, maar die hadden allen een elektronische airco en die verschoten van dit mangkement.

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nee durf ik niet tezeggen.
vandaag nog bij zo n wagen gekeken daar gaat de airco aan als hij op contact gaat en de standen op voorruit staat.
dus de bruine symbolen.
staat hij op een wit symbool beneden dan gaat hij niet aan.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Matrix of stel zelf een nieuwe vraag.