Hyundai Matrix: Koppeling en cover middenconsole

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

De koppeling is aan vervanging toe. Kent iemand de werkwijze en/of de techn info? Moet de voortrein eronder uit? Heb je speciaal gereedschap nodig? Alle info is welkom.
Mijn vrouw zo graag de midden console, waar de radioenverwarmingsknoppen staan, vervangen door een "hout inleg". Hoe krijg ik deze cover los, zonder deze te beschadigen?

rz40sl

Geplaatst door rz40sl (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Matrix? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marco1 (0) PRO, 14 jaar geleden

zijn de werkzaamheden inmidels al uitgevoert?

rz40sl (0), 14 jaar geleden

Neen, U bent de eerste die reageerd op mijn berichtje.

marco1 (0) PRO, 14 jaar geleden

voor je koppeling te vervangen heb je als je een klein beetje handig ben geen speciaal gereedschap nodig.
je moet bij het monteren van de drukgroep en koppelings plaat er goed op letten dat de plaat goed in het midden zit.
je heb daar speciaal gereedschap voor maar als je goed kijk moet dat ook zonder lukken.voorterijn kan in precipe blijven zitten tenzij je heel veel ruimte wil hebben kan je hem er afhalen maar dat is aan de ene kant ook wel lastig te doen.
bij een matrix is het redelijk eenvoudig om het middenpaneel er af te halen dat gaat als volgt.
je draai de pook knop los.
de kap-hoes van de pook trek je los wel met belijd nartuurlijk. als je die goed bij het rantje pak via de hoes van je pook is dat redijk te doen.
als je die los heb ben je al redelijk ver.

er zit dan in het midden van het middenpaneel (achter de los gehaalde kap dus nu ) 1 schroef in het midden deze haal je los en dn kan je zo het hele paneel ront om los trekken ook wel met belijd. dan alleen nog een aantal stekkers los halen en klaar.
ik hoop dat je wat aan de info heb suc6

rz40sl (0), 14 jaar geleden

Marco, bedankt voor de info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Matrix of stel zelf een nieuwe vraag.