Hyundai Lantra: dashboard verlichting uitgevallen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo,

sinds ik mijn radio heb ingebouwd werkt mijn dashboard verlichting niet meer. ik heb nu 3 draaden los liggen maar heb al van alles geprobeerd maar krijg ze niet meer werkend. heb een groen/zwarte draad ( massa ) wanneer ik die op de + aan sluit blijft hij constant branden dat is natuurlijk niet de bedoeling. heb ook nog een zwart/blauw en een groen/witte waar ik niks mee kan..

wie kan me helpen ?

stephan0808

Geplaatst door stephan0808 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je hebt kortsluiting gemaakt op die groen/zwarte, dit is helemaal geen massa maar een plus-draad die van de verlichting komt. Als je buiten aan de wagen kijkt zal je zien dat de standlichten aan de rechter kant, zowel vooraan als achteraan, niet branden. Je moet dus eens kijken naar de zekeringen, er zal er een gesprongen zijn. Weet het niet van buiten maar kijk eens in de zekeringskast onder het stuur ofwel onder de motorkap, en vervang ze door een nieuwe. Wat die massa van de radio betreft ben je best dat je hem rechtstreeks ergens aan de carrosserie van de wagen hangt, want er zit geen massa in de stekker van de radio.

stephan0808 (0), 17 jaar geleden

alle zekeringen zijn nog heel. ik heb 3 draden die ik nu los heb en waar ik niks mee kan heb een groen/zwarte, groen/witte en een zwart/blauwe. wanneer ik de groen/witte op de + aan sluit en de groen/zwarte op de - dan blijven ze constant branden. nu mijn dashboard verlichting niet werk werkt trouwens ook mijn rechter achterlicht niet. dit zal wel met elkaar verbonden zijn.

ik zal het morgen met daglicht nog eens bekijken als de zekeringen heel zijn. maar hier had ik gister ook al naar gekeken maar kon niks vinden. dit was ook het eerste waar ik aan dacht. dat er een zekering kapot was.

ephy (0) PRO, 17 jaar geleden

controleeer de zekeringen onder de motorkap eens met licht aan !!

ze zitten bij de accu onder die zwarte bak.
je hebt een draad van de radio aangesloten als massa terwijl hier stroom op komt als je de verlichting aan zet .

suc6

stephan0808 (0), 17 jaar geleden

ik heb nu de dashboard verlichting weer werkend :) alleen de dimmer voor het dashboard werkt nog niet. ik denk dat de goen/witte kabel hiervoor is. Alleen waar oet ik die op aansluiten ?

p.s. nog bedankt voor de andere tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.