Hyundai Lantra: Deur regelmatig vanzelf open onder rijden....

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

De deur aan de bestuurderszijde van mijn Lantra gaat regelmatig vanzelf open onder het rijden.
De eerste keer gebeurde dit in een bocht in de bebouwde kom.....gelukkig kwam er niemand in de tegengestelde richting op de fiets o.i.d....want die had dit zeker niet overleefd.

Het gebeurd op de meest rare momenten....van 'het wegrijden van mijn parkeerplaats' tot en met een gangetje van 160 km/u op de snelweg.
De centrale deurvergrendeling gooit de deur gewoon af en toe volledig van slot....alsof iemand de deur van buiten opent onder het rijden zeg maar.
Ik heb er al aardig wat uurtjes naar de oorzaak gezocht ( deurpaneel eraf...bedrading nagekeken...verbindingsstangetjes verbogen etc. ) maar kan niets vinden.

Wat dat betreft kan iets beter helemaal kapot zijn ......dan is het meestal zo opgelost.( ja toch?? :-) .

Ik heb nu een stuk touw aan mijn stoel bevestigd met een haak aan het uiteinde als beveiliging ....( niet lachen..).

Herkent iemand dit probleem?........

gegroet,
Kapitein Haa....ehh....Karthur8 . :-)

karthur8

Geplaatst door karthur8 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

hihihihih doek toch ff ;)

het meest voor de hand liggende lijkt mij het slot? deze behoort de boel goed sluitend te houden, tja wat moet en kun je? misschien naar de sloop.. en dat deel maar eens gaan uitwisselen...

paul,

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt me wel spannend rijden zo :D

Je centrale vergrendeling mag alleen maar het slotvergrendeling eraf gooien, maar niet doorgaan en dan zo de deur openen, i.d.d. wat Paul al schreef, sloopdeel slot en vergrendeling monteren.
Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.