Hyundai H300 : Geklop vooraan ergens aan ophanging

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel

Hallo,

Heb sinds korte tijd een geklop onderaan aan voorzijde maar kan niet goed vaststellen of het links of rechts is.
Heb reeds de stangen vervangen tussen stabilisatorstang en veerpoot. Geen resultaat.
Er zit een beetje speling op stuurstang ( verbinding tussen stuurhuis en stuur ).
Of zou het de veerpoot zelf kunnen zijn ?
Wagen heeft 42000 Km.
Hyundai Moorkens Belgie geeft geen garantie ( volgens dealer in mijn straat ) omdat wagen is ingevoerd vanuit Spanje ( ??? )
Daarom graag een reactie voor ik duurdere stukken ga vervangen.
Is er soms nog iemand met zo een probleem ?

Mvg

Marc

Marc Sintra

Geplaatst door Marc Sintra (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

De middelste rubbers op de stabilisatorstang komen wel regelmatig naar boven als boosdoener alhoewel er geen zichtbare of voelbare speling is waar te nemen.
Op afstand is het natuurlijk moeilijk vast te stellen of dit daadwerkelijk het probleem is.
Groeten Wim

Marc Sintra (0), 10 jaar geleden

Hoi Wim

Ga dit zeker onderzoeken
Alvast bedankt

Marc

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=Marc Sintra]Hallo,

Hyundai Moorkens Belgie geeft geen garantie ( volgens dealer in mijn straat ) omdat wagen is ingevoerd vanuit Spanje ( ??? )

Marc[/quote]
De dealer heeft gelijk ivm met de garantie. Niet dat ik er volledig achter sta, maar het is nu eenmaal zo. De wettelijke garantie vanuit de fabriek is 2 jaar. De langere garantie (1 of 3 jaar extra volgens model) welke de Hyundai wagens hebben wordt verleend door de officiele invoerder in het land van verkoop. Voor Belgie is dat Moorkens Antwerpen. Wagens die als nevenimport (Cardoen bijvoorbeeld) worden aangeboden hebben dus slechts die 2 jaar. De verlengde garantie zal dan gehaald moeten worden in het land van herkomst (Spanje in Uw geval) of bij het bedrijf dat de wagen geimporteerd heeft. Uitzondering is wanneer het voertuig via de officiele importeur gekocht en ingeschreven is in het land van herkomst. In Uw geval zou het geen probleem zijn mocht U in Spanje wonen en met Spaanse platen rijden. Dan heeft het voertuig ook dezelfde waarborg als het land van herkomst.

Wat het geklop betreft: de verbindingsstangen van de stabilisatorstang zijn reeds vervangen. Dat is een veel voorkomend probleem.
Wat Wim ook reeds aangaf: kijk de ophangingsrubbers van de stabilisatorstang (bevestiging op het subframe) eens na. Indien deze ingelopen zijn, krijg je ook dergelijk kloppend geluid.

Marc Sintra (0), 10 jaar geleden

Hoi

De rubbers zijn besteld.

Bedankt

Marc Sintra (0), 10 jaar geleden

Hallo,

Rubbers vervangen en wonder boven wonder is het geklop gedaan.
Dat zo iets stom voor zoveel lawaai kan zorgen.
Met 35 € ben ik er goedkoop vanaf.

Allemaal bedankt voor de suggesties.

Mvg

Marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H300 of stel zelf een nieuwe vraag.