Hyundai : Help!

Hallo,

Ik heb een Hyundai Galloper met de 3.0 V6 van mitsubischi erin (104 kW)

Nu heb ik recent de koppen vervangen en de distributieriem, vervolgens alles op tijd gezet (zowel de krukas als de nokkenassen) deze staan allemaal perfect op tijd, vervolgens de ontsteking (mechanische) gesteld en nu is het volgende het geval.

De motor heeft een groot gebrek aan kracht, dit merk je al zodra je bijvoorbeeld de lampen en de airco aan doet trekt de motor het sttionair bijna niet, daarbij reed hij voorheen 170 km/h en nu nog maar 140. Hij had standaard een verbruik (zowel op benzine als op gas) van 1 op 6. Dit is geescaleerd tot 1 op 4!
Ik moet wel mededelen dat de koppen zijn geflowd tot ongeveer 30% meer lucht...maar ook bij rustig rijden is het verbruik enorm.

Heb zelf wel wat met de ontsteking geschoven maar er veranderd weinig behalve dan dat hij stationair iets harder gaat lopen...

Wie o wie heeft een gouden tip of idee?!

groetjes

Galloper V6

Geplaatst door Galloper V6 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Galloper V6 (0), 16 jaar geleden

Ik dacht zelf dat misschien de distributieriem ergens 1 tand anders moet staan, en er dus ergens een merkteken niet helemaal klopt.

Daarmee bedoel ik dus dat 1 van de 2 kleppentreinen of net te vroeg open/dicht gaat of te laat...

het is trouwens een 12 klepper.

alvast bedankt!

kasperht (0), 16 jaar geleden

Ik zou zeggen, controleer de merktekens nog eens goed, en ga vervolgens de ontsteking (laten) afstellen....

Galloper V6 (0), 16 jaar geleden

Merktekens staan allen goed en ontsteking (naar het lijkt ook) alleen tijdens stationair versprings deze tussen de 5 en 10 graden ongeveer heen en weer...

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

zit hier niet een verstelbare nokken as op
dan kan je de merktekens wel aanhouden maar staat de as verkeerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Overig of stel zelf een nieuwe vraag.