Hyundai Coupe: Hoge toeren stationair

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2ltr

Hallo,
mijn Coupe uit 1998 gaat bij starten plotseling op 3000 toeren lopen. Als hij warm is zakt het terug, maar gaat hij heel onregelmatiglopen en lijkt het net of hij ademt. Er zit een open lucht filter (KN) op, maar de lucht massa meter is terug geplaatst in de aanvoer slang. Het eerste half jaar geen probleem gehad. Nu plotseling wel. De luchtmassa meter heb ik reeds schoon gemaakt > geen resultaat. Luchtmassa meter er uit gelaten > geen reslutaat.
Heeft iemand een idee ?? Automatische choke ?? zo ja waar zit die ?
Alvast bedankt

Sjamie

Geplaatst door Sjamie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Automatische choke zit ingebouwd in de software van de motor-computer. Wordt bepaald a.d.h.v. het signaal van de motor-temperatuur.

Nergens een slang lek/los/gescheurd? Uitlaat is lekvrij en dicht? Vooral het 1e stuk voor de katalysator.

N.B.: Ik ben niet kapot van die open filters. Krijg je alleen maar minder vermogen van omdat je warme lucht (met minder zuurstof) aanzuigt.

Sjamie (0), 12 jaar geleden

Oke, bedankt, ik ga kijken , de uitlaat zou het probleem kunnen zijn. Qua vermogen , ben ik het met je eens, maar hij maakt wel een lekker geluid ( er zit ook een andere einddemper op ) en qua snelheid maakt het me niet zoveel uit, aangezien hij vnl. in de stad gebruikt wordt.
Ik ga zoeken !!

Sjamie (0), 12 jaar geleden

Hallo, het probleem zat hem in een lekke inlaatspruitstuk pakking, daardoor zoog hij valse lucht aan.
Gemaakt en probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.