Hyundai Excel: Houdt in/stottert

Bouwjaar: 1993

Deze Excel 1.5 LS heeft het probleem dat deze regelmatig gaat inhouden(in de opwarmfase en meteen daarna. Het lijkt dan of de motor op 3 cilinders loopt, alle vacuumslangen zijn goed, ontsteking is pas vervangen maar het probleem blijft zich voordoen. Eerder staat al een bericht op deze site met daarop een oplossing t.a.v. de ECU maar de ECU uit deze auto is niet dezelfde. Dit gaat om een motor met electronisch geregelde carburateur!

Supermenneke

Geplaatst door Supermenneke (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Appie505 (0), 18 jaar geleden

stotteren kan een afstelling van carburateur zijn en op 3 cilinders controleer je verdeelkap,bougie en kabels en klepspeling even

Supermenneke (0) PRO, 18 jaar geleden

Appie,
Deze auto is voorzien van een electronische geregelde carburateur zonder enige afstelmogelijkheden (alleen stationair toerental). De klepspeling is al gecontroleerd, kap en kabels zijn vervangen. Inmiddels zijn we er achter dat deze auto verzuipt op het moment van inhouden/stotteren. De lambda sensor is vervangen en alle temperatuursensoren (3 stuks).
Als de motor wordt uitgezet als deze inhoudt/stottert en een half uur wordt gewacht loopt de motor optimaal.
Het is zeker niet zo dat de motor op 3 cilinders loopt, alle cilinders lopen mee als het probleem zich voordoet.

Appie505 (0), 18 jaar geleden

Nou deze carburateur kan ook nog afgesteld worden maar dan is de schroef nog afgedekt met een plug en die zit achterop en moet er uitgehaald worden en dan kan je co afstellen

coupe1846 (0), 18 jaar geleden

werkt je stationair stappenmotor wel goed?

Supermenneke (0) PRO, 17 jaar geleden

Het probleem is opgelost.
Carburateur vervangen door gebruikt exemplaar. Het blijkt bij deze oude types veel voor te komen volgens dealer in de buurt.
Mijn eerst gebruikte carburateur had hetzelfde probleem, daarna nog een gehaald en daarmee was het probleem opgelost.

Bedankt voor jullie reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.