Hyundai Accent: Hydraulische koppeling ontluchten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 Sport

De koppeling van mijn Hyundai voelt extreem licht aan, en heeft ook -voor het gevoel- een vrij grote vrije slag. (> 3 cm)
Heb het idee dat de koppeling niet helemaal vrijkomt, maar hoe is het systeem te ontluchten?
Bij het ontluchten van remmen, kun je pompen totdat je een zekere tegendruk ervaart, (of met de vacuumpomp de lucht er a.h.w. uitzuigen)maar bij een koppeling voel je natuurlijk nooit die tegendruk zoals je bij remmen voelt.
Iemand een idee?

rmb24

Geplaatst door rmb24 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Gewoon iemand je koppeling volledig induwen en aan de ontluchtnippel aan de pomp aan de versnellingsbak eventjes open zetten en terug dicht, dan terug een paar keer het pedaal loslaten en induwen, enzovoort

schip (0), 14 jaar geleden

Het kan zijn dat 1 van de 2 hydraulische cilinders of allebei lek zijn . De eerst zit aan het koppelingspedaal en je kunt hier van binnenuit bij. De 2e zit bij de koppeling. Na eventuele vervanging ontluchten op de volgende manier: Het reservoir zit hoger dus olie bijvullen en dan de ontluchtingsnippel op de 2e cilinder (bij de koppeling) open en de lucht zakt er vanzelf uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.