Hyundai Atos: Hyundai Atos

Bouwjaar: 2000

quote uit forum:

Mijn ma heeft een hyundai Atos uit 2000.
Nu heeft haar buurman (beun de haas) haar laatst geholpen met het vervangen van de bougie's/ bougiekabels. Sinds die tijd moet ze hem steeds erbij halen om de auto aan de start te krijgen.
Nu keek ik gister onder de kap, en zag dat tijdens het starten de vonken overal heensloegen behalve de bougie in. (ze vonkten naar buiten toe richting bougiekabels) nu wil ik weten wat hier precies mis is gegaan?
Zijn het de kabels die niet in de juiste volgorde zijn teruggezet?
Kan helaas nergens 1,2,3 een aansluitschema vinden.
Zijn de kabels stuk? (naar mijn idee zaten deze er ook nieuw op)
ik hoop dat iemand hier een antwoord op weet,

nationaalautoforum.nl

Geplaatst door nationaalautoforum.nl (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Met dit vochtige weer is overspringen zo gebeurd maar het moet niet plaatsvinden en de volgorde heeft daar niets mee te maken. Gewoon kwaliteit kopen en stuk voor stuk vervangen. Inspuiten zou ik niet doen want dat is meestal van korte duur. Koop origineel.!! Succes .

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Zijn alleen de bougies vervangen of ook de kabels? Indien de kabels ook vervangen zijn, klopt er daar iets niet mee. Kabels mogen niet doorslaan naar buiten.

nationaalautoforum.nl (0), 14 jaar geleden

dat is wel raar,
al het spul dat erop ligt is origineel.
bougie, kabels en kapje.
inspuiten leek mij sowieso geen goed idee,aangezien
het spul goed en fatsenlijk moet werken i.p.v.
constant inspuiten voor het rijden.
Ik zal alles stuk voor stuk nalopen en hopen dat ik iets vind.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Frank haal de bougies dan nog eens uit de motor er moet een oorzaak zijn waarom de spanning niet bij de bougies wil overspringen, verkeerd type of opening te groot. Waar zag je de vonken? bobinekabel of na de verdelerkap. zit de rotor wel op zijn plaats of is de koolstift weg gesprongen. Succes.

nationaalautoforum.nl (0), 14 jaar geleden

De vonken kwamen uit het verdeelkapje.
Heb deze losgehaald en de föhn op het kapje, de kabels en de bougie's
gehouden voor eventueel vocht te verdrijven. Dit was kennelijk het probleem ,
want daarna was het snel starten en lopen.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Dat kapje had je toch vernieuwd? Dat onderdeel is van binnen en buiten zo behandeld dat het voorlopig geen last van vocht heeft. Dat vocht komt niet uit de buitenlucht maar uit de motor. Zorg voor een goede carter-ontluchting (slang aan kleppendeksel) en er loopt vaak een onbeduidend dun slangetje van kleppendeksel naar inlaatspruitstuk,deze gaat door de kou vaak dicht zitten (bevroren sludge) . Bij slechte werking hoest de motor olie in het luchtfilter. Je kunt de kap met siliconen- spray behandelen ,maar je kan ook een ander halen of je beklag doen . Succes

nationaalautoforum.nl (0), 14 jaar geleden

beste punt.

zo als mijn naam al doet vermoeden zijn dit vragen die op nationaalautoforum.nl worden gesteld waar ik zelf geen antwoord voor weet dus deze dan maar hier post met als gevolg dat ze ook weer op het antwoord op het forum post.
En als ik een antwoord heb deze ook hier plaats, dus ook dit antwoord van u zal op het forum worden geplaatst misschien heeft de eigenaar van de auto er wat aan.

groeten frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.