Hyundai Lantra: Hyundai Lantra G3 schakelt na 70/80 km/h automatisch over naar b

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik heb een Hyundai Lantra gekocht.

Als ik over de 70/80 km/h ga dan schakelt hij automatisch over naar benzine, en dan moet ik het knopje op uit zetten,

Dan de auto uit zetten en dan weer aan en dan het knopje aan zetten.

Weet iemand misschien het probleem hiervan???

Alvast bedankt.

Arammm

Geplaatst door Arammm (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Raian (0), 12 jaar geleden

Ik heb het vermoeden dat uw auto dringend aan onderhoud toe is. Het gasfilter vervangen kan al verbetering opleveren, maar het is ook mogelijk dat uw gasinstallatie aan een revisie toe is. Mijn ervaring is dat dit vaak rond 180 - 200 dkm het geval is bij oudere systemen. Niet schrikken, maar dit kan behoorlijk kostbaar zijn. Toch sta je daarna weer tevreden glimlachend af te rekenen bij de pomp... In dit geval raad ik u echt een LPG specialist aan.

Arammm (0), 12 jaar geleden

Dankuwel voor uw reactie!

Dus het is niet dat de computer gereset moet worden..?

Gr,

Raian (0), 12 jaar geleden

Reset zal volgens mij alleen zinvol zijn voor storingen bij het rijden op benzine, de regelunit van een G3 installatie is gekoppeld (en ondergeschikt aan) het oorspronkelijke motormagement. Alleen inspuit/verstuiver timing zal door de LPG unit aangepast worden denk ik. Omdat het pas na een lange afstand plaatsvindt en ik verder geen info heb (licht er wel eens eens lampje op?) kan het ook een koelingprobleem betreffen (converter bevroren((onwaarschijnlijk)) of juist loeiheet).Vaak zijn mengselverhouding/lambdasondewaarde de aanleiding tot ingrijpen van de ecu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.