Hyundai Lantra: Verwarming kapot gemaakt?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Beste experts,

Vorige week heb ik een nieuwe autoradio ingebouwd. Daarvoor moest de originele slede eruit en dus ook de middenconsole even los gehaald.
Alleen na het terugplaatsen werkt de verwarming opeens niet meer! Het kabeltje van de warmteregelaar functioneert nog prima (even gecontroleerd door aan de knop te draaien en rechts naast het gaspedaal te kijken).

Toen ik de boel los haalde stond de verwarmingsregelaar helemaal naar links (koud) gedraaid en nu blijft het dus steenkoud, ook al draai ik hem op z'n warmste stand.
De brandende vraag aan jullie: Is er behalve dat kabeltje nog iets anders wat invloed heeft op de verwarming? Misschien is er ergens sluiting geweest, of heb ik mogelijk iets los getrokken?

Alvast enorm bedankt voor de reacties, want het begint intussen al flink koud te worden ;)

Ron

Ron-Nexia

Geplaatst door Ron-Nexia (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Laat de motor warm draaien en voel aan de 2 darmen van de chauffage onder de motorkap of ze ook warm hebben. Zo ja moet je het in het interieur zoeken, zo nee moet je het rond de motor zoeken. Er is toch voldoende koelvloeistof op?
Er is niets dat electrisch een invloed heeft op warm of koud hebben van de verwarming, het kabeltje dat je bedient met de knop verplaatst een luchtschuif in de chauffagebak.
Groeten.

Ron-Nexia (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Wim! Ik zal morgen eens onder de motorkap kijken.
Het blijft vreemd dat er echt alleen maar steenkoude buitenlucht uit komt.

Ron-Nexia (0), 12 jaar geleden

Update: Mijn buurman heeft even bij het kabeltje gekeken en kwam tot de (verrassende) ontdekking dat het dingetje dat boven de hefboom zit, is losgeschoten van de hefboom. Die hoort met een palletje vastgeklemd te zitten.
Hij zit nu weer min of meer vast en het wordt weer warm!!!
Alleen zit hij nog niet helemaal perfect. Moet dat bovenste dingetje misschien eerst een hele slag worden gedraaid en dan vastgeklemd (zoals het effect van een derailleur bij een racefiets)?
Daar zijn we namelijk nog niet helemaal over uit, maar het euvel is in ieder geval gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.