Hyundai Sonata: hyunday sonata

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16v

we hebben bij ons een sonata staan met het volgende probleem, de auto die loopt zeer slecht stationair, en op toeren houd die in,
we hebben de distributie timing gecontroleerd, de bougies kabels injectoren enz, alles gaf een goed beeld en geen foutcodes aanwezig,
wat ons wel opviel was dat als je de oliedop erafdraait, je een soort vaquum voelt als je je hand op de opening legt, is dit normaal bij dit type auto ??
zo niet wat kan dit veroorzaken, en wat voor kwalen zijn er bekend met dit soort symptomen?

kriegenbergh

Geplaatst door kriegenbergh (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Sonata? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

De catalysator al gecontroleerd op verstopping?

john autohandelaar (0), 15 jaar geleden

Zal waarschijnlijk de stappenmotor wezen, kost bij de dealer 350 € excl. heb zelf het zwarte electronica dekseltje eraf gedraait zit met drie schroefjes hierna inhoud schoongemaakt (zit niet veel in let alleen op het veertje) ijzeren ringetje weggeknipt en het plastic hoedje ook. Hierna liep de auto een stuk beter stationer.

Volgens de dealer zijn er geen revisie zetjes maar wie weet heeft iemand hier een optie.

mvg,

John

loeff (0) PRO, 15 jaar geleden

ik zou toch nog maar eens goed de distributie timing controleren. heb zelf vaak meegemaakt dat men de riem vervangen had en dan bij ons (hyundai dealer) kwam en de riem toch verkeerd lag en motor slecht stationair liep en inhoude.merktekens van nokkenassen niet goed in lijn (1 tandje verkeerd) stappenmotor kan stationair ook problemen geven maar niet op toeren. zitten 2 losse spoeltjes in die je door kunt meten met ohm meter, de middelste contacten doormeten met de buitenste contacten. deze spoeltjes kun je ook uitwisselen met eventueel een donor stappenmotor.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

De vraag is gesteld in 2006 reageren heeft geen zin meer,let hier even op heren.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Sonata of stel zelf een nieuwe vraag.