Hyundai Sonata: Brandende MIL en hoog verbruik

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 automaat

Ik heb sinds enkele maanden een Sonata 2.4 aut. dynamic version. Enkele weken geleden ging de MIL branden. Dat bleek uiteindelijk de nokkenaspositiesensor te zijn. Die is onder garantie vervangen, maar sinds een dag of twee brandt de MIL opnieuw en opnieuw is bij controle gebleken dat het de nokkenaspositiesensor. Tegelijkertijd blijkt uit de verbruikscijfers dat de auto gemiddeld 1 op 8,3 loopt. Nu weet ik dat een 2.4 met automaat niet hetzelfde verbruik heeft als een Alto, maar officieel zou ie ongeveer 1 op 11,5 moeten kunnen halen. Ik rij overigens zeer behoudend, dus het ligt niet aan mijn rijstijl. Vraag: kunnen de problemen waardoor de MIL gaat branden en het hoge verbruik samenhangen of is dat puur toevallig? Wat kan het probleem van het hoge verbruik zijn. Storing in de computer .....

Frank

FrankVeer

Geplaatst door FrankVeer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Sonata? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

martin1978 (0), 17 jaar geleden

Het motormanagement gaat op de noodloop lopen, dus dan kan het verbruik best hoger zijn.
Controleer de stekkerverbinding van de sensor eens. Stekkerverbindingen bij Hyundai zijn slecht. De stekker gewoon een aantal keer in en uit elkaar halen. Als het nu goed is, is er speciale gel te koop bij de dealer voor stekkers.
Deze werd ook veel gebruikt bij de stekkers van en brandstofpomp van een H 200

FrankVeer (0), 17 jaar geleden

Dankjewel Martin. Maandagochtend gaat ie weer naar de dealer voor een wat langer onderzoek. Ze zouden dan ook het verbruik controleren. Volgens de boordcomputer was het verbruik 11,3l/100 km (1 op 8,85). Ik kan nu de stekker wel een aantal keren uit elkaar halen, maar de foutcode is al gewist, dus ik heb geen controlemogelijkheid.

Frank

ephy (0) PRO, 17 jaar geleden

als de nokkenas positie sensor als fout aangegeven word kan de krukaspositie sensor wel eens stuk zijn ......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Sonata of stel zelf een nieuwe vraag.